Meesterbrouwer Bruno Reinders (rechts) van brouwerij Mort Subite op archiefbeeld uit 2015.
Volledig scherm
Meesterbrouwer Bruno Reinders (rechts) van brouwerij Mort Subite op archiefbeeld uit 2015. © Mozkito

Mort Subite uit Kobbegem ontvangt weldra 45 ton vers geoogste krieken voor hun wereldbefaamde kriekbieren

AsseIn Gingelom en Tienen is deze week gestart met het oogsten van 45 ton krieken voor brouwerij Mort Subite. De krieken, die dit jaar iets sappiger dan de voorbije jaren zouden zijn, worden verwerkt voor de kriek van de brouwerij in Kobbegem. Meesterbrouwer Bruno Reinders legt uit hoe het komt dat de krieken sappiger zijn en hoe het proces de komende maanden verloopt.

1 reactie

 • J. VAN SCHUERBEECK

  1 jaar geleden
  Heel lekker. Daar laat ik trappisten voor staan.
 1. Organisatoren maken zich klaar voor Jos Open Air: “Wat begon met een camionette als podium is aan het uitgroeien tot een minifestival”
  Dilbeek

  Organisato­ren maken zich klaar voor Jos Open Air: “Wat begon met een camionette als podium is aan het uitgroeien tot een minifesti­val”

  JK JOS (Jeugd Ontmoeting Schepdaal) organiseert voor het derde jaar op rij Jos Open Air, een klein coronafeestje dat intussen aan het uitgroeien is tot een waar festival. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september zetten de organisatoren parking Caerenberg opnieuw op z’n kop met tal van optredens en DJ-sets. “Onze droom? Uitgroeien tot een vast begrip in de ruime regio”, klinkt het.