De 12-jarige Manon werd vanmorgen aangereden en herstelt momenteel in het ziekenhuis.
Volledig scherm
De 12-jarige Manon werd vanmorgen aangereden en herstelt momenteel in het ziekenhuis. © RV

Meisje van 12 aangereden op zebrapad in Asse, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf: “Ze kan haar benen nog altijd niet gebruiken”

Op de Gentsesteenweg in Asse-ter-Heide raakte vanmorgen een 12-jarig meisje gewond toen ze werd aangereden door een wagen zonder lichten. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en een ernstige bloeduitstorting aan het hoofd op. Ze kan voorlopig ook niet stappen.

60 reacties

 • Sabrina Kuypers

  2 jaar geleden
  Laatst stak ik over met onze zoon van 7 ik was nog niet helemaal over gestoken of er vliegt een halve zit over het vak waar we paar seconden geleden nog waren. Twas ferm verschieten. Ik riep nog hij remde even en vloog door. Ik zeg altijd tegen onze zoon dat hij moet wachten tot er zeker geen wagens af komen of ze hem overlaten. Tis dan nog een klein landelijk dorpje waar we wonen en zebrapad is aan rond punt. Hij wil met de fiets naar school maar dat weiger ik momenteel nog. School is 1 km ver
 • Ludo Bruggeman

  2 jaar geleden
  Ann Verschueren, dus u vind dat het kind schuld treft??? Sinds wanneer mag je als autobestuurder zonder lichten rijden, s'morgensvroeg is het nog redelijk donker? Blijkbaar leest u enkel wat u wilt lezen en probeert u de automobilisten goed te praten die dergelijke dingen doen. En ja ik ben zelf ook automobilist, maar ben beschaamd wat ik op de Belgisch wegen allemaal ziet. Maar het is nooit de schuld van de automobilist wel van een ander als er iets gebeurd. Stop met zelfbeklag en pas u aan.
 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Welk is dan de andere kant van het verhaal ? Er is geen andere kant van het verhaal ! Een kind wordt aangereden op het zebrapad en de dader laat haar liggen en rijd door. Dat is het. Of dat kind met haar GSM bezig is of niet, bestuurders MOETEN stoppen als er iemand oversteekt aan zebrapad.
 • Naima Balah

  2 jaar geleden
  Ann Verschueren: 95% van de bestuurders stoppen niet hoor zelfs als er kinderen, zwangere vrouwen of kinderwagens te wachten staan. Ik had ooit is gezien twee kinderen van ongeveer 10 jaar stonden te wachten om over te steken, niemand maar dan niemand stopte, ze stonden daar meer dan 5 minuten te wachten totdat een volwassene overstak en ja de bestuurders waren dan verplicht om te stoppen en dan pas konden die kinderen oversteken. .
 • Ann Verschueren

  2 jaar geleden
  Vluchtmisdrijf kan niet, maar hier weeral één kant van het verhaal. Normaal stop je als iemand aan het zebrapad staat om over te steken en zeker als het een kind is. Maar dat kind was wel bezig met haar gsm in plaats van oogcontact te maken en sprong dan ineens op de rijbaan om haar gevallen gsm op te rapen!? En hoe kan een voorgaande chauffeur alles gezien hebben, want er werd blijkbaar snel gereden?
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Merchtem vindt akkoord met buurgemeenten: Peizegem krijgt eigen waterzuiveringsstation
  Peizegem
  1

  Merchtem vindt akkoord met buurgemeen­ten: Peizegem krijgt eigen waterzuive­rings­sta­ti­on

  Als alles volgens plan verloopt, beschikt de Merchtemse deelgemeente Peizegem tegen 2027 over een eigen waterzuiveringsstation. Vijftien jaar geleden al ontstonden hierover de eerste ideeën bij het Merchtemse gemeentebestuur, maar er kon toen geen overeenkomst met Buggenhout en Londerzeel worden gesloten waardoor het dossier in de koelkast belandde. Als gevolg van de doorstart zullen bepaalde inwoners ook verplicht worden om hun regen- en afvalwater te scheiden.
 1. Dit zijn de 4 grootste plannen voor Dilbeek in 2022
  PREMIUM
  Dilbeek

  Dit zijn de 4 grootste plannen voor Dilbeek in 2022

  In 2022 worden ook in Dilbeek heel wat nieuwe plannen opgestart of afgerond. De brandweer zal in een nieuwe kazerne trekken, de belangrijke Itterbeeksebaan wordt heraangelegd en architecten zullen de laatste hand leggen aan het Masterplan voor de Keperenberg. Verder wil de gemeente ook haar begraafplaatsen onder handen nemen. Dat alles moet overgoten worden met een sausje van burgerparticipatie. Burgemeester Willy Segers (N-VA) licht de projecten nader toe.