De wekelijkse markt op de Hopmarkt in Asse.
Volledig scherm
De wekelijkse markt op de Hopmarkt in Asse. © Mozkito

Marktkramers moeten Nederlands spreken, of ze spelen vergunning kwijt

De gemeente Asse vraagt aan de handelaars van de wekelijkse dinsdagmarkt om, in hun omgang met de klanten, eerst het Nederlands te gebruiken. Wie dat niet doet, kan gesanctioneerd worden.

83 reacties

 • dieter devreze

  2 jaar geleden
  Respect voor de rechtstaat is veel enggeestige Flaminganten blijkbaar vreemd. De grondwet is duidelijk: behalve in de omgang met de overheid is het gebruik van de talen vrij. Dus zolang die marktkramer zijn standgeld aan de plaatsmeester in het Nederlands betaald is er geen probleem. Asse verliest hierover elke rechtzaak bij de raad van state.
 • Julien Van Cortenberg

  2 jaar geleden
  In Zaventem wordt dat ook al problematisch De Vlaamse middenstand verdwijnt en hun plaats wordt ingenomen door anderstaligen. Wij Vlamingen worden geacht in ons eigen dorp ons uit te drukken van de vooral Franstalige inwijkelingen. Zie maar Kraainem Wezembeek enz..
 • Patrik De Weirdt

  2 jaar geleden
  Ik ben verbaasd dat er zo veel mensen zijn die niet trots zijn op hun eigen taal.Overal waar ik ooit geweest ben, heb ik geprobeerd me aan te passen aan de plaatselijke taal. Hier in Vlaanderen lijken veel mensen liever het omgekeerde te doen: zij vinden het normaal dat wij ons aanpassen aan de taal van de bezoeker/toerist/inwijkeling.
 • john meulebrouck

  2 jaar geleden
  Dat zou in iedere Vlaamse gemeente of stad moeten zo zijn.
 • luc Cuypers

  2 jaar geleden
  Mogen ze in Vilvoorde ook invoeren . Meneer Bonte ! Maar daar heeft een sos het lef niet toe . Het heeft nochthans niet geholpen bij de vorige verkiezingen . De Vilvoordenaar is het pamperbeleid al jaren beu . Zo erg zelfs dat vele mensen nu hun geboortestad ontvluchten .