Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Man betrokken bij dodelijke achtervolging krijgt nu 5 jaar voor schietpartij in pizzeria

AsseEen 28-jarige man uit Asse is veroordeeld tot 5 jaar cel voor verboden wapenbezit en poging doodslag. Hij had na een discussie over een gestolen gsm voor een snackbar een vuurwapen getrokken en hiermee geschoten richting de uitbater en een klant. “Dit was potentieel levensbedreigend geweld”, aldus de rechter. Eerder kwam de man al in het nieuws omdat hij betrokken was bij een achtervolging door de politie waarbij een vriend van hem het leven liet.

 1. Organisatoren maken zich klaar voor Jos Open Air: “Wat begon met een camionette als podium is aan het uitgroeien tot een minifestival”
  Dilbeek

  Organisato­ren maken zich klaar voor Jos Open Air: “Wat begon met een camionette als podium is aan het uitgroeien tot een minifesti­val”

  JK JOS (Jeugd Ontmoeting Schepdaal) organiseert voor het derde jaar op rij Jos Open Air, een klein coronafeestje dat intussen aan het uitgroeien is tot een waar festival. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september zetten de organisatoren parking Caerenberg opnieuw op z’n kop met tal van optredens en DJ-sets. “Onze droom? Uitgroeien tot een vast begrip in de ruime regio”, klinkt het.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Asse (al) wakker van de Rode Duivels? “Het verschil tussen een zomers en winters WK is enorm”
  PREMIUM
  Asse

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Asse (al) wakker van de Rode Duivels? “Het verschil tussen een zomers en winters WK is enorm”

  Over twee maanden spelen onze Rode Duivels het WK voetbal in Qatar, maar daar lijkt Asse op dit ogenblik nog niet echt wakker van te liggen. Dat blijkt uit een rondvraag. De energiecrisis maakt iedereen heel voorzichtig, maar ook een andere factor kan grote parten spelen. “Wie wil er nu buiten voetbal kijken wanneer het sneeuwt?”, klinkt het. Wordt het een winters voetbalfeest in mineur? Of valt er toch iets uit de bus?
 2. RECHERCHE OP RUST. Commissaris Ronald Speltens (63): “In 9 jaar hebben we 250 pedofielen gearresteerd”
  PREMIUM
  Halle/Sint-Genesius-Rode

  RECHERCHE OP RUST. Commissa­ris Ronald Speltens (63): “In 9 jaar hebben we 250 pedofielen gearres­teerd”

  “Ik zal mijn ervaring nu gebruiken om mee te werken aan ‘cold cases.” Ronald Speltens uit Halle zwaait na een carrière van 36 jaar af bij de politie. Hij jaagde op pedofielen in het Brusselse, stond met getrokken wapens tegenover collega’s en rolde met zijn team een internationale pooierbende op na een moord. Hij deelt zijn opvallendste anekdotes uit een rijkgevulde loopbaan met ons.