Lions Asse overhandigen mondmaskers en wegwerpschorten, onder meer aan het OCMW.
Volledig scherm
Lions Asse overhandigen mondmaskers en wegwerpschorten, onder meer aan het OCMW. © Mozkito

Lions Asse schenkt mondmaskers en wegwerpschorten aan zorginstellingen

De leden van Lions Asse overhandigden zopas een voorraad mondmaskers, face-shields en wegwerpschorten aan verschillende zorginstellingen.

 1. Vrienden missen, dringend ex moeten spreken en ik wist het niet: deze excuses halen corona-overtreders boven bij rechter
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme/Zele/Aalst/Lokeren/Wetteren

  Vrienden missen, dringend ex moeten spreken en ik wist het niet: deze excuses halen corona-overtre­ders boven bij rechter

  In de correctionele rechtbank in Dendermonde vond dinsdag een themazitting rond overtredingen van de coronaregels plaats. Wie er voor de rechter verscheen, liep in het voorjaar minstens twee keer tegen de lamp. Zij riskeren fikse boetes. Ieder bleek zo zijn eigen excuses klaar te hebben waarom hij coronaregels aan zijn laars lapte. “Het is niet aan ons om de regels te beoordelen, we moeten ze gewoon volgen”, gaf rechter Vanden Avenne iedereen mee.
 1. Daling van aantal besmettingen in Asse op dinsdag 13 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Asse op dinsdag 13 oktober

  In Asse zijn er op één dag 16 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 22. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 164 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Asse op 489 te liggen. Omdat Asse meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.