Jef Valkeniers op de omstreden lap grond in de Jan Tieboutstraat in Zellik.
Volledig scherm
Jef Valkeniers op de omstreden lap grond in de Jan Tieboutstraat in Zellik. © Mozkito

Jong CD&V verzet zich tegen bouwplannen van Jef Valkeniers

De Jong CD&V van Asse verzet zich tegen de komst van een nieuwe verkaveling in de Jan Tieboutstraat in Zellik. Bouwpromotor Unicas wil hier zestien woningen bouwen. Pikant detail: de lap grond is voor een derde eigendom van voormalig Open VLD-kopstuk Jef Valkeniers uit buurgemeente Dilbeek.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.