Jan Douwe Kroeske
Volledig scherm
Jan Douwe Kroeske © Thomas Legrève

Jan Dauwe Kroeske brengt ‘2 Meter Sessies’ in CC Asse

Op vrijdag 25 oktober ontvangt CC Asse muziekkenner Jan Douwe Kroeske voor een concert met muziek uit zijn legendarische radio- en TV-programma 2 Meter Sessies. Blues-coryfee Roland, Jan Hautekiet en Johannes Verschaeve (The Van Jets) spelen die avond muziek van onder andere The Scene, Foo Fighters, Triggerfinger en dEUS. 

 1. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 2. Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaatregelen op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettingen vandaan komen”
  PREMIUM
  Dilbeek/Roosdaal/Brussel

  Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaat­re­ge­len op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettin­gen vandaan komen”

  Busreizigers zijn verplicht om op de bus - én op het perron - een mond-neusmasker te dragen. Op sociale media regent het al weken reacties van gefrustreerde reizigers die zich ergeren door mensen zich niet aan die regels houden. Wij gingen in gesprek met de 53-jarige D.C., die al meer dan dertig jaar met de bus naar zijn werk in Brussel pendelt. “Meer dan 20 procent van de reizigers draagt op mijn lijnbus het mondmasker niet, of niet correct. Er is ook geen controle op”, vertelt hij. Volgens De Lijn ligt de verantwoordelijkheid tot controle bij de politie. Commissaris Serge Roelens stelt dat er wél geregeld controleerd wordt op de perrons, maar dat ze de komende weken extra zullen inzetten op controles tijdens de rit zelf.
 1. Reconstructie van moordpoging in Erembodegem nadat twintiger vier messteken krijgt in volle lockdown
  PREMIUM
  Erembodegem

  Reconstruc­tie van moordpo­ging in Erembode­gem nadat twintiger vier messteken krijgt in volle lockdown

  Op 17 april van dit jaar, in volle lockdownperiode, kreeg Jens Coetsiers (29) uit Aalst maar liefst vier messteken van M.D. (69) uit Aalst. Beide mannen wonen in dezelfde straat. Jens was op weg naar huis toen M.D. hem vroeg om binnen iets te komen drinken. Daar liep het fout en kreeg de twintiger vier messteken en vocht hij voor zijn leven. “Ik vreesde even dat mijn leven voorbij was, gelukkig konden enkele buurtbewoners mij helpen”, vertelt Jens.
 2. Sp.a vraagt toegankelijker bushaltes in Asse: “Meer dan de helft is niet toegankelijk voor mensen met een motorische beperking”
  Asse

  Sp.a vraagt toeganke­lij­ker bushaltes in Asse: “Meer dan de helft is niet toeganke­lijk voor mensen met een motorische beperking”

  Ronny Raes (sp.a) trekt aan de alarmbel over de bushaltes in Asse. Volgens hem is amper de helft van de bushaltes in de gemeente toegankelijk voor rolstoelgebruikers, terwijl geen enkele halte aangepast zou zijn aan mensen met een visuele beperking. De partij vraagt het bestuur rond de tafel te zitten met De Lijn. “Nochtans gebeurden er al heel wat aanpassingen en liggen er nog andere aanpassingen in het verschiet”, reageert burgemeester Koen Van Elsen (CD&V).