Aan de deur van haar appartement in Zellik hebben omwonenden bloemen en kaarsen neergelegd
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de deur van haar appartement in Zellik hebben omwonenden bloemen en kaarsen neergelegd © Tom Vierendeels

“Het zou haar laatste nacht bij hem worden. Nadien zou alles beter zijn”: vrienden en familie kunnen moord op Rachida (52) niet vatten

ZellikDe 68-jarige Ali T. zit al tien dagen in de cel op verdenking van moord op zijn vrouw Rachida B.A. (52). De vrouw was slachtoffer van huiselijk geweld en belandde dit jaar zelfs in het ziekenhuis. De verdachte plofte in het appartement in Zellik een mes in het hart van zijn vrouw. Hij beroept zich op wettige zelfverdediging, maar daar wordt door speurders, familie en vrienden weinig geloof aan gehecht. “Ze zou geen vlieg kwaad doen. En als je je wil verdedigen, ga je dat mes toch niet recht in het hart steken”, klinkt het.

2 reacties

 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  wat ontzettend.. afschuwelijk.. Heel veel medeleven en sterkte.. 52 jaar.. dan dan op zo'n manier sterven. dat gun je je vijand niet zelfs. in de usa krijg je levenslang voor dergelijke gruweldaden.
 • Cecarine De Smet

  1 maand geleden
  Ik begrijp het verhaal niet helemaal. Wel triestig. Maar aan de namen te zien, geen Belgen. Mss uitleveren aan land van herkomst?
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Aalsterse politie organiseert cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercriminaliteit meer dan verdubbeld sinds corona”
  Aalst

  Aalsterse politie organi­seert cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercrimi­na­li­teit meer dan verdubbeld sinds corona”

  De Aalsterse politie heeft maandag en vrijdag in samenwerking met Child Focus en de federale gerechtelijke politie een opleiding georganiseerd om beter te kunnen handelen tegen cybercriminaliteit. Deze cijfers schieten sinds corona de hoogte in, dat merken ze ook in Aalst. “Sinds de start van corona is het aantal meldingen van 77 gestegen naar 244", aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
 3. Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwinkels van Brussel, de Ring en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwin­kels van Brussel, de Ring en het Pajotten­land

  Als Sinterklaas weer in Spanje is, begint het bij heel wat mensen te kriebelen om de kerstsfeer in huis te halen. Wie weet staat bij jou de kerstboom ook al. Niet onlogisch, want Kerstmis nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om het aanbod van de winkels in Brussel, de Ring en het Pajottenland al eens onder de loep te nemen. Veel handelaars zijn echte specialisten geworden en leggen zich toe op allerlei kerstdecoratie. Wij gingen op zoek naar de leukste kerstshops van de regio.