Archiefbeeld. De aanvraag wil op deze grond langs de Varent een duivenkweekcentrum bouwen.
Volledig scherm
Archiefbeeld. De aanvraag wil op deze grond langs de Varent een duivenkweekcentrum bouwen. © Tom Vierendeels

Gemeente verleent geen vergunning voor duivenkweekcentrum in Asbeek

AsseHet college van burgemeester en schepenen geeft geen vergunning aan het Liedekerkse Flanders Collection voor de bouw van een duivenkweekcentrum langs de Varent. De gemeente is van oordeel dat er niet voldaan is aan de wettelijke bepalingen en dat de locatie niet geschikt is voor deze plannen. Buurtbewoners gingen vorig najaar in het verzet tegen de plannen en kunnen dus opgelucht ademhalen. “Al verwachten we wel dat ze in beroep zullen gaan”, klinkt het daar.

0 reacties

 1. Aalstenaars brengen nieuwe kop voor Ros Beiaard, maar Dendermondenaren zijn niet onder de indruk: “Prachtige isomo, heeft er nog iemand plek in zijnen hof?”
  PREMIUM
  Dendermonde/Aalst

  Aalste­naars brengen nieuwe kop voor Ros Beiaard, maar Dendermon­de­na­ren zijn niet onder de indruk: “Prachtige isomo, heeft er nog iemand plek in zijnen hof?”

  Bezoek uit Aalst zaterdagnamiddag op de Grote Markt in Dendermonde. De carnavalisten van Lotsjonslos brachten een nieuwe kop voor het Ros Beiaard. Tot eigen groot jolijt en tot menig sceptische blik van de Dendermondenaren. Daarmee bereikte de rivaliteit tussen beide steden een volgende episode. “De nieuwe kop is ook veel mooier dan de originele, maar dat is nu ook weer niet zo moeilijk.”
 2. Van ‘duurzaamzalig’ tot ketchup in bulk: in deze 6 winkels in Brussel, de Rand en het Pajottenland winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van ‘duurzaam­za­lig’ tot ketchup in bulk: in deze 6 winkels in Brussel, de Rand en het Pajotten­land winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verzamelen. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zes zaken in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar ze zich bewust zijn van de problematiek. In deze winkels doen ze het zonder verpakkingen of kijken ze niet vreemd op als jij je eigen doosjes meebrengt.
 1. Verzet tegen komst van groot duivenkweekcentrum in Asbeek: “Ze verkrachten onze buurt”
  Asse

  Verzet tegen komst van groot duiven­kweek­cen­trum in Asbeek: “Ze verkrach­ten onze buurt”

  “Voor bouwgronden, die er nu niet meer zijn, legden we grote sommen neer en ook de huizenprijzen hier zijn hoog door het unieke uitzicht. Maar het geld dat we hier extra spenderen wordt een verloren kost eens het kweekcentrum er is.” Buurtbewoners van de Varent in Asbeek verzetten zich tegen de komst van een kweekcentrum voor duiven. Ze vrezen onder meer geuroverlast, enorme toename van (zwaar) verkeer en verstoring van het uitzicht.