(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Mozkito

Dertigtal jongeren spreekt af om robbertje te vechten in Waalborrepark: drie aanhoudingen

AsseTientallen jongeren hebben zondagavond een kat-en-muisspel gespeeld met de politie. Vermoedelijk ging het om twee rivaliserende groepen die elkaar ontmoetten om iets uit te vechten aan het Waalborrepark. Drie minderjarigen werden bestuurlijk aangehouden. Negen personen werden geïdentificeerd.

 1. Speelt lozing vervuild water rol bij massale vissterfte aan sluis? Sondes op diverse plaatsen moeten bron verontreiniging achterhalen
  Denderbelle/Aalst/Dendermonde

  Speelt lozing vervuild water rol bij massale vissterfte aan sluis? Sondes op diverse plaatsen moeten bron verontrei­ni­ging achterha­len

  Is een zware verontreiniging van het water de oorzaak van de massale vissterftes die zich de voorbije zomer voordeden in de Dender tussen Aalst en de sluis van Denderbelle? De Vlaamse Milieumaatschappij start een grondig onderzoek om dat te achterhalen. Er komt meetapparatuur op diverse locaties in een poging de bron van vervuiling te vinden.
 2. Celstraf van 3 jaar en 6 maanden voor bestuurder die steeds dronken achter stuur kruipt: “Toonbeeld van falend beleid in verleden”
  Aalst

  Celstraf van 3 jaar en 6 maanden voor bestuurder die steeds dronken achter stuur kruipt: “Toonbeeld van falend beleid in verleden”

  Aalstenaar Patrick C. is door de politierechtbank in Aalst veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en zes maanden. De man bleef steeds achter het stuur kruipen onder invloed van alcohol, ook al had hij in het verleden al eens een dodelijk ongeval veroorzaakt terwijl hij dronken was. “Er valt met u geen land te bezeilen, het is hoog tijd dat je nu eens stevig gaat nadenken", klonk het.
 1. Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriendschappen: orang-oetans kunnen het goed vinden met otterburen
  Play

  Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriend­schap­pen: orang-oe­tans kunnen het goed vinden met otterburen

 2. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders