Uitbaters Wendy Windey en Frederic Antonissen hopen in augustus de deuren van het Kasteel Waalborre te kunnen openen.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbaters Wendy Windey en Frederic Antonissen hopen in augustus de deuren van het Kasteel Waalborre te kunnen openen. © Tom Vierendeels

De Metinas trekt tot volgend jaar naar Kasteel Waalborre: “Pop-up opent in augustus de deuren”

AsseEen maand na de verwoestende brand die restaurant De Metinas in Asse trof kunnen uitbaters Wendy Windey en Frederic Antonissen en hun team uitkijken naar een nieuwe uitdaging. In afwachting van een complete renovatie van hun pand aan de Markt hebben ze een nieuwe unieke locatie gevonden voor een pop-up: het kasteel in het Waalborrepark. “We schatten hier toch een jaar tot anderhalf jaar te blijven”, klinkt het.

0 reacties

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. INTERVIEW. Vioolbouwer Thomas Meuwissen: “Een nieuw instrument kan even goed zijn als een oude Stradivarius”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Vioolbou­wer Thomas Meuwissen: “Een nieuw instrument kan even goed zijn als een oude Stradivari­us”

  Van over de hele wereld kloppen topmuzikanten aan bij Thomas Meuwissen. De vioolbouwer is een van de weinigen in ons land die het bijzondere ambacht uitoefenen. “Velen blijven vasthouden aan oude instrumenten, omdat ze het onterecht zien als een goede financiële investering. Maar mijn vak is ook een statement tegen de wegwerpmaatschappij", vertelt Thomas, die ons rondleidt in zijn atelier in hartje Brussel.