De schoolstraat aan de Vrije Basisschool De Leerheide in Asse-Terheide werd dinsdag voor de eerste keer uitgetest.
Volledig scherm
De schoolstraat aan de Vrije Basisschool De Leerheide in Asse-Terheide werd dinsdag voor de eerste keer uitgetest. © Tom Vierendeels

De Leerheide bevindt zich in eerste schoolstraat van Asse: “Veiligere schoolomgeving en ontlasting voor de buurt”

AsseVrije Basisschool De Leerheide in Asse-Terheide is de eerste school in Asse die zich in een schoolstraat bevindt. Doorgaand verkeer is er bij de start en einde van de lessen niet meer mogelijk. De nabijgelegen wijk moet zo leefbaarder worden en de schoolomgeving wordt ook veiliger. De parking aan de overkant van de straat zal ook heraangelegd worden.

0 reacties

 1. SRT start met goede prestaties in GT4 European Series in Monza
  autosport

  SRT start met goede prestaties in GT4 European Series in Monza

  Selleslagh Racing Team uit Merchtem is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series geworden en ook in 2021 is het team van vader en zoon Selleslagh weer prominent aanwezig op het Europese autosporttoneel. SRT zet twee Mercedes-AMG GT4 in, de #34 voor de jonge Belg O’Neill Muth uit Dilbeek en de al even jonge Italiaan Luca Bosco, terwijl we in de #35 de Antwerpenaar Sven Van Laere en nog een man uit de Vlaamse rand, Johan Vannerum, met ambities in AM-Cup zien starten.
 2. Sabine Appelmans mag eigen padelclub starten, maar krijgt meteen de wind van voren: “Dat Appelmans zou winnen, stond al lang vast”
  PREMIUM
  Asse
  2

  Sabine Appelmans mag eigen padelclub starten, maar krijgt meteen de wind van voren: “Dat Appelmans zou winnen, stond al lang vast”

  Voormalig toptennisster Sabine Appelmans mag van het gemeentebestuur van Asse samen met een koppel de padelterreinen op Asphaltcosite uitbaten. Hun dossier kwam als beste naar boven na een marktbevraging. Maar volgens andere kandidaten en de oppositie verliep de beoordeling helemaal niet eerlijk. “Appelmans moest winnen, dat is wel duidelijk”, zegt Michel Van Gyzel, één van de ontgoochelde deelnemers die zich nu beraden over een procedure bij de Raad van State.
 1. Impact fietstunnel onder overweg Groot-Bijgaarden blijkt té groot: “Centrumstraten zouden totaal onleefbaar worden”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Impact fietstun­nel onder overweg Groot-Bijgaarden blijkt té groot: “Centrum­stra­ten zouden totaal onleefbaar worden”

  In de strategie van Infrabel, die in overleg met de lokale besturen op zoek gaat naar alternatieven voor alle overwegen, werkten ze een plan uit voor de drie spooroverwegen in Dilbeek. Ze vervangen door een tunnel zou volgens hen de veiligheid een pak verhogen. Dit lijkt een goede oplossing voor de overweg in Dilbeek en Sint-Martens-Bodegem, maar in Groot-Bijgaarden is de situatie complexer: er is enkel plek voor een fiets- en voetgangerstunnel. Auto’s zouden er rond moeten rijden, en dat zorgt voor heel wat extra verkeer in de omliggende straten. Volgens bevoegd schepen Stijn Quaghebeur (N-VA) is er geen draagvlak voor dergelijke plannen, en wil dat Infrabel de situatie herbekijkt. Ook voor gemeenteraadslid Stefaan Platteau (Open Vld) moet dat deel van het project meteen geschrapt worden.
 2. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen