Cultuurcentrum De Meent nodigt Jong Talent uit op hun podium
Volledig scherm
Cultuurcentrum De Meent nodigt Jong Talent uit op hun podium © Ben van Duin

Cultuurcentrum De Meent nodigt Jong Talent uit op hun podium

AsseOp zaterdagavond 1 oktober nodigt cultuurcentrum De Meent in Asse Jong Talent uit op hun podium.

 1. Sint-Jozefskerk is niet meer te redden: “Waterinsijpeling en insecten hebben de kerk volledig aangetast. Stellingen moeten ze nu rechthouden”
  PREMIUM
  Aalst

  Sint-Jozefskerk is niet meer te redden: “Waterin­sij­pe­ling en insecten hebben de kerk volledig aangetast. Stellingen moeten ze nu rechthou­den”

  “Enkele metalen trekkabels tussen de muren zorgen er op dit moment voor dat de Sint-Jozefskerk van Aalst niet in elkaar stort”, die boodschap heeft burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) gekregen van stabiliteitsingenieurs. Door de vele lekken in het dak en de aantasting van de grote klopkever blijft er van de houtstructuur van het schip van de kerk nagenoeg niets meer over. Het ziet er niet naar uit dat de kerk nog te redden zal zijn met een restauratie. “De veiligheid is nu onze grootste prioriteit”, zegt D’Haese.
 2. LEVENSVERHAAL. 20 jaar geleden overleed ‘Woinke Turck’, de oudste Belg ooit: “En dan te denken dat ze haar elfde verjaardag bijna niet gehaald heeft”
  PREMIUM
  Machelen

  LEVENSVER­HAAL. 20 jaar geleden overleed ‘Woinke Turck’, de oudste Belg ooit: “En dan te denken dat ze haar elfde verjaardag bijna niet gehaald heeft”

  112 jaar en 186 dagen: zo oud werd Joanna Turcksin – ofwel Woinke Turck – toen een banale verkoudheid haar op 6 december 2002 fataal werd. Daarmee is de Machelse tot op vandaag de oudste Belg ooit. 20 jaar na haar dood blikt dochter Jeanne, zelf inmiddels een frisse negentiger, samen met ons terug op het leven van haar moeder. “Dat mama op 112 jaar aan een verkoudheid stierf, is ook nu nog moeilijk te vatten”, zegt ze.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.