De Stationsstraat (N9) werd tijdens het blussen afgesloten.
Volledig scherm
De Stationsstraat (N9) werd tijdens het blussen afgesloten. © Mozkito

Brand in leegstaand kasteeltje

Een hevige brand in een slaapkamer van het bekende kasteeltje Vander Borght in Asse heeft zaterdagavond flink wat schade aangericht. 

 1. Adam (36) sluit zijn restaurants om 23 uur uit solidariteit met cafés: “De maatregelen zijn heel onsamenhangend en onlogisch”
  PREMIUM

  Adam (36) sluit zijn restau­rants om 23 uur uit solidari­teit met cafés: “De maatrege­len zijn heel onsamenhan­gend en onlogisch”

  Adam Meysman (36), uitbater van restaurants De Oorzaak en The New Parnasse in Asse, zal voortaan ook de deuren om 23 uur sluiten. Nochtans vallen beide zaken niet onder de nieuwe coronaregels, aangezien er eten geserveerd wordt. “Maar het is niet de bedoeling dat ik nog twee uur mensen drank serveer terwijl café-uitbaters die inkomsten dan mislopen”, zegt hij.
 2. Daling van aantal besmettingen in Asse op dinsdag 13 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Asse op dinsdag 13 oktober

  In Asse zijn er op één dag 16 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 22. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 164 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Asse op 489 te liggen. Omdat Asse meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement