Vlnr: burgemeesters Koen Van Elsen (Asse), Walter Vansteenkiste (Wemmel), Inez De Coninck (Opwijk) en Maarten Mast (Merchtem).
Volledig scherm
Vlnr: burgemeesters Koen Van Elsen (Asse), Walter Vansteenkiste (Wemmel), Inez De Coninck (Opwijk) en Maarten Mast (Merchtem). © Tom Vierendeels

Bouw van nieuw politiecommissariaat AMOW van 8,5 miljoen euro op Asphaltcosite officieel afgetrapt

Asse/Merchtem/Opwijk/WemmelIn aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) werd op de Ssphaltcosite een symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe politiecommissariaat van de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel). Een verhuis vanuit Mollem naar het nieuwe gebouw, waarvan de kosten op 8,5 miljoen euro worden geraamd, is ten laatste begin 2023 voorzien. De mogelijkheid om later een nieuwe bouwlaag toe te voegen in het kader van een uitbreiding is eveneens voorzien.

0 reacties

 1. Nauwelijks controles door politie in fietsstraten: “23 vaststellingen sinds de invoering van het circulatieplan. Het mag gerust wat meer zijn”
  PREMIUM
  Aalst

  Nauwelijks controles door politie in fietsstra­ten: “23 vaststel­lin­gen sinds de invoering van het circulatie­plan. Het mag gerust wat meer zijn”

  Sinds augustus 2021 is het centrum van Aalst een grote fietszone waar de auto’s niet sneller dan 30 kilometer per uur mogen en in fietsstraten mag je geen fietsen voorbijsteken, maar uit cijfers blijkt dat de politie er nauwelijks op controleert. Amper 23 keer stelde de politie een overtreding vast in de fietsstraten, terwijl fietsers claimen dat er dagelijks overtredingen gebeuren. Bij een flitscontrole bleek een groot aantal autobestuurders zich niet te houden aan de snelheidsbeperking.
 2. Na Extreme, La Rocca, City Parade en Fuse begint Claude Van Cools (52) nieuw verhaal met El Divino Event Cube in Schepdaal
  PREMIUM
  Schepdaal

  Na Extreme, La Rocca, City Parade en Fuse begint Claude Van Cools (52) nieuw verhaal met El Divino Event Cube in Schepdaal

  Hij lanceerde de Legendary Mondays in discotheek Extreme, organiseerde de succesvolle City Parades die op het hoogtepunt meer dan 300.000 feestvierders lokten en opende de eerste afterclub in ons land. Maar nu waagt Claude Van Cools (52) zich aan een nieuw hoofdstuk: hij wordt uitbater van de befaamde discotheek in Schepdaal die eerder als The Lord en Umani door het leven ging. “In de scene kennen ze mij als El Divino en de nieuwe naam wordt El Divino Event Cube. Discotheek op zaterdag, tentoonstellingsruimte op andere dagen.” Voor de fans: dinner & dance van The Lord keert op maandagen terug.