Dany Verhertbrugge, met zonen Nick en Stijn, nam woensdag afscheid van Clement Verhertbrugge en Blondine Van Overstraeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Dany Verhertbrugge, met zonen Nick en Stijn, nam woensdag afscheid van Clement Verhertbrugge en Blondine Van Overstraeten. © Tom Vierendeels

Blondine (87) overlijdt vier uur na manlief Clement (90) ook aan corona: “Hun laatste dagen lijken tragische liefdesroman”

Asse/AffligemHet was Blondines (87) wens dat haar echtgenoot Clement (90), die aan het einde van zijn dagen was gekomen, bij haar zou sterven, op de kamer van wzc Van Lierde in Affligem. Niets leek dit in de weg te staan, tot ze tijdens de corona-uitbraak in het rusthuis plots allebei besmet raakten, en zo spatte haar wens alsnog uiteen. Asbekenaar Clement bezweek in het rusthuis aan de ziekte, Blondine liet amper vier uur later het leven in het ziekenhuis. Na 61 jaar huwelijk overleed het koppel ondanks haar inspanningen toch gescheiden van elkaar. “We zijn ervan overtuigd dat mama zo snel mogelijk bij papa wilde zijn”, zegt zoon Dany Verhertbrugge.

6 reacties

 • Roger Van Stichel

  2 maanden geleden
  Veel sterkte
 • Leen Van Meerbergen

  2 maanden geleden
  Veel sterkte aan heel de familie.
 • ivan chtuka

  2 maanden geleden
  Mooi, door al hun ellende heen ...Toch spijtig dat het hun niet gegund was om samen te zijn tot die laatste adem...
 • piet de staercke

  2 maanden geleden
  Veel sterkte
 • Gerd Peeters

  2 maanden geleden
  Sterkte aan de familie.
 1. Burgemeester Inez De Coninck (43) na inferno in Opwijk: “‘Kan dit nog eens gebeuren?’, van die vraag blijf ik wakker liggen”
  PREMIUM
  Opwijk
  2

  Burgemees­ter Inez De Coninck (43) na inferno in Opwijk: “‘Kan dit nog eens gebeuren?’, van die vraag blijf ik wakker liggen”

  Burgemeester Inez De Coninck (N-VA) draagt nog geen vier maanden de sjerp, maar kan al terugkijken op een stevige legislatuur. Niet alleen werd ze in volle coronacrisis voor de leeuwen geworpen, ze kreeg vorige week ook af te rekenen met het dramatische inferno dat tientallen appartementen onbewoonbaar maakte. Ze stond er wel de afgelopen dagen, en dat kan op heel wat waardering rekenen. Burgemeester De Coninck vertelt ons hoe ze de afgelopen week beleefde, welke verklaring ze heeft voor de massale solidariteit en wat haar toekomstvisie voor Opwijk is.
 1. Corona-uitbraak in al gevaccineerd rusthuis, viroloog Marc Van Ranst legt uit of de overlevingskansen nu hoger zijn
  PREMIUM
  Affligem

  Corona-uit­braak in al gevacci­neerd rusthuis, viroloog Marc Van Ranst legt uit of de overle­vings­kan­sen nu hoger zijn

  Woonzorgcentrum Van Lierde in Affligem is getroffen door een corona-uitbraak. De eerste besmettingen gebeurden meer dan waarschijnlijk net voor het toedienen van de tweede vaccinatieprik. Twee bewoners zijn intussen helaas overleden, elf anderen werden met milde symptomen in quarantaine geplaatst. Zijn de overlevingskansen van zieke ouderlingen nu hoger, en zullen ze ook minder ziek worden? Viroloog Marc Van Ranst legt het ons uit.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"