Volledig scherm
PREMIUM
© Mozkito

Belpop-geschiedenis al fietsend leren kennen: Asse was bakermat van Raymond, de BRT Top 30 en Radio Maeva

Vijftien historische Belpop-plekjes in Asse zijn vanaf nu te voet of met de fiets te ontdekken. Jan Delvaux en Jimmy Dewit, de speurneuzen van Belpop Bonanza, doken in de pop- en muziekgeschiedenis van Asse en ontdekten er vergeten verhalen en anekdotes. Wij stapten op de fiets en volgden een ontdekkingstocht langs vijftien onvergetelijke Belpop-souvenirs onder de eigen kerktoren. Straffe verhalen ook, want wie weet vandaag nog dat de hit ‘Meisjes’ van Raymond van het Groenewoud in Asse werd bedacht? 

 1. Frans de Bisschop (90) wandelde 49 keer rond Dilbeekse centrum om zoon Ivo (65) te steunen: “Een uitzonderlijke prestatie op die leeftijd”
  PREMIUM

  Frans de Bisschop (90) wandelde 49 keer rond Dilbeekse centrum om zoon Ivo (65) te steunen: “Een uitzonder­lij­ke prestatie op die leeftijd”

  De vader van Parkinsonpatiënt Ivo De Bisschop, de 90-jarige Frans, steunt het initiatief van zijn zoon met een eigen initiatief in zijn thuisgemeente Dilbeek. Er werd 49 dagen lang een kleinschalige ‘Parkinson Walk’ georganiseerd in de thuisgemeente van vader en zoon die heel wat mensen dagelijks op de been bracht. Wij hebben afgesproken met vader Frans, die net 90 jaar is geworden. “Enorm fier op mijn zoon zijn prestatie, maar niet verwacht dat het zo moeilijk zou worden”, vertelt Frans ons.
 2. Collega’s in de bres voor Glenn nadat zijn woonplaats zware schade oploopt door brand: “Niet meer dan normaal dat we helpen”
  Aalst/Berlare

  Collega’s in de bres voor Glenn nadat zijn woonplaats zware schade oploopt door brand: “Niet meer dan normaal dat we helpen”

  De collega’s van woonzorgcentrum De Toekomst in Aalst schieten hun collega Glenn Witpas uit Berlare te hulp. Op 17 september van dit jaar ging zijn ouderlijke woning in de Kruisstraat in Overmere grotendeels in Vlammen op. Het pand is onbewoonbaar en Glenn verblijft momenteel ergens anders, maar zijn collega’s wilden hem financieel een hart onder de riem steken. “Glenn is een enorm gewaardeerde collega die nu onze hulp meer dan verdiend", klinkt het.