Cultuurcentrum Asse.
Volledig scherm
Cultuurcentrum Asse. © CC Asse

Belpop Bonaza-avond over de Noordrand van provincie Vlaams-Brabant CC Asse

AsseOp vrijdag 8 oktober om 20.30 uur vertellen Belpop Bonanza-mannen Jan Delvaux en Jimmy Dewit verhalen over de Noordrand van de provincie Vlaams-Brabant. Het wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Asse, Opwijk, Meise en Wemmel: het ‘Beverly Hills’ van de popmuziek

 1. Huis van het Kind en Katrol zetten samen in op kinderarmoede in Asse: “We proberen gezinsstructuur te wijzigen”
  Asse

  Huis van het Kind en Katrol zetten samen in op kinderar­moe­de in Asse: “We proberen gezins­struc­tuur te wijzigen”

  Het Katrolproject van Huis van het Kind Asse heeft een officiële licentie ontvangen van Katrol uit Oostende. Met het project wordt stevig ingezet op studie- en gezinsondersteuning bij kwetsbare en kansarme gezinnen in Asse. Bedoeling is dat een brug gevormd wordt tussen kwetsbare gezinnen en de maatschappij. “Plots durven de ouders samen met de student wel naar het oudercontact of het OCMW te gaan”, klinkt het. Het project gaat nu het tweede jaar in.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.