Hortensialaan in Zellik.
Volledig scherm
Hortensialaan in Zellik. © Mozkito

Beenderen van menselijke oorsprong gevonden in Zellik

AsseDe beenderen en schedel die op 19 mei werden aangetroffen in de Hortensialaan in Zellik blijken wel degelijk menselijke restent te zijn. Alleen zou die man wel al enkele tientallen jaren overleden zijn. Voorlopig blijft de afkomst nog een mysterie.

 1. Milde straf voor man die hoeve omvormde tot cannabisplantage
  Kobbegem

  Milde straf voor man die hoeve omvormde tot cannabis­plan­ta­ge

  Een man die een cannabisplantage had laten bouwen in een hoeve die hij huurde in Kobbegem, is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. Voor dergelijke feiten worden vaak effectieve gevangenisstraffen opgelegd, maar ditmaal toonde de rechtbank zich mild omdat de man duidelijk een kleine rol had gespeeld en al moest opdraaien voor de brandschade aan het gebouw. Bovendien moet hij distributiemaatschappij Eandis een schadevergoeding van 13.600 euro betalen omdat er elektriciteit was afgetapt voor de plantage.
 2. Sterrenchef dringend op zoek naar plasma voor zoontje Aster (3): “Een kind moet toch gewoon kind kunnen zijn?”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Sterren­chef dringend op zoek naar plasma voor zoontje Aster (3): “Een kind moet toch gewoon kind kunnen zijn?”

  De ouders van de 3-jarige Aster zijn met hoogdringendheid op zoek naar plasma voor hun zoontje. Er werd al maanden uitgekeken naar thuistherapie voor zijn immuundeficiëntie, maar door een tekort aan voorraad moet die therapie in het ziekenhuis worden verdergezet. En dan nog is het niet zeker of er de komende maanden voldoende voorraad zal zijn om hem en alle anderen met deze ziekte te verzorgen. “We willen de beleidsmakers bereiken en vooral bewust maken van deze problematiek”, klinkt het bij mama Evi Pauwels.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
  Play
  Club Flo

  Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"