Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Basisschool Vijverbeek krijgt 2.500 euro voor beste antipestbeleid van Vlaanderen: “Leerlingen moeten zich goed in hun vel voelen”

AsseBasisschool Vijverbeek uit Asse heeft 2.500 euro gewonnen voor zijn antipestbeleid. Negen andere scholen in Vlaanderen krijgen 500 euro. De uitreiking is tegelijk het startschot van de Vlaamse Week tegen Pesten. “Met het geld gaan we nog meer inzetten op initiatieven waardoor kinderen zich goed in hun vel blijven voelen”, vertelt directeur Tom Van Loo.

0 reacties

 1. Taalachterstand in Dilbeekse scholen problematischer dan ooit: “We wíllen wel meer doen, maar de middelen ontbreken”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Taalachter­stand in Dilbeekse scholen problemati­scher dan ooit: “We wíllen wel meer doen, maar de middelen ontbreken”

  Scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel voelen de laatste jaren steeds meer dat leerlingen het Nederlands niet voldoende onder de knie krijgen. Wat begint in de kleuterscholen, trekt zich dan ook door naar de secundaire scholen. Uit de recentste cijfers blijkt zelfs dat 31,2% van die leerlingen de thuistaal niet Nederlands is. Bert Vermaanen, directeur van Don Bosco in Groot-Bijgaarden, vermoed zelfs nog hogere cijfers. “Men kan van ons niet verwachten dat we de taalachterstand zomaar wegwerken.”
 1. Brecht en Jasper Van Driquelle treden in voetsporen van vader Peter en mama Sandra: “We kregen basketbal met de paplepel mee”
  Basketbal Top Division 2

  Brecht en Jasper Van Driquelle treden in voetsporen van vader Peter en mama Sandra: “We kregen basketbal met de paplepel mee”

  Als nieuwkomer in Top Division 2 doet Asse-Ternat het meer dan behoorlijk. De ploeg staat na dertien speeldagen op de tiende plaats in de rangschikking. Dit weekend behaalde men een knappe 70-64-zege tegen Pepinster. Volgende zaterdag wil de fusieploeg de opmars voort gestalte geven, wanneer men op bezoek gaat bij viceleider Flénu.