Leden van Jong CD&V tijdens een opruimactie waarbij ze zelf vaststellen dat pet-flessen en blikjes een groot aandeel van het zwerfvuil vormen.
Volledig scherm
Leden van Jong CD&V tijdens een opruimactie waarbij ze zelf vaststellen dat pet-flessen en blikjes een groot aandeel van het zwerfvuil vormen. © Rv

Asse stapt in Statiegeldalliantie, “plat populisme” volgens Anders

AsseDe gemeente Asse stapt mee in de Statiegeldalliantie na een voorzet van Jong CD&V. Volgens de CD&V-jongeren wordt zo via een symbolische daad een statement gemaakt richting Vlaamse overheid. “We zeggen nu met de hele gemeente dat het hoog tijd is dat Vlaanderen statiegeld invoert”, klinkt het bij Nand Maes. “Dit zal het zwerfvuilprobleem al voor een groot deel kunnen oplossen.” Nonsens volgens oppositieraadslid Yoeri Vastersavendts (Anders): “Een plat populistisch initiatief dat contraproductief werkt”.

1 reactie

 • joeri huygh

  2 maanden geleden
  Als je de afvalzakken goedkoper maakt voor iedereen dan is het probleem ook opgelost !
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Kiss & Ride-strook Sint-Vincentius verdwijnt: gierigheid volgens oppositie, wettelijk beperkt volgens bestuur
  Affligem

  Kiss & Ri­de-strook Sint-Vincentius verdwijnt: gierigheid volgens oppositie, wettelijk beperkt volgens bestuur

  De Kiss & Ride-strook voor Sint-Vincentius in de Bellestraat verdwijnt om plaats te maken voor een voet- en fietspad. Een jaar lang liepen er onderhandelingen tussen gemeente- en schoolbestuur om die strook te kunnen behouden, maar ze zal nu toch verdwijnen. “Gierigheid haalt het van de wijsheid”, zegt oppositieraadslid Stijn Stassijns (N-VA). Volgens burgemeester Walter De Donder (CD&V) kon de gemeente wettelijk gezien niet tegemoetkomen aan de vraag van de school.