De voormalige brandweerkazerne die intussen onder de sloophamer verdween en plaats maakte voor een parking.
Volledig scherm
De voormalige brandweerkazerne die intussen onder de sloophamer verdween en plaats maakte voor een parking. © Wim De Smet

Anders bezorgd om PFOS-vervuiling op Hopmarktsite, gemeente maakte intussen een inventaris op: “Als er gevaar dreigt, zullen wij onmiddellijk handelen”

AsseOppositiepartij Anders maakt zich zorgen om een eventuele PFOS-vervuiling in Asse. “We zijn bezorgd over een eventuele vervuiling aan de voormalige brandweerkazerne aan de Hopmarkt”, zegt raadslid Danny Van Hemelrijck (Anders). Milieuschepen Peter Verbiest (N-VA) zegt dat er gewacht wordt op instructies van hogerhand en roept tegelijk op tot kalmte.

0 reacties

 1. Gewezen kandidaat-prins carnaval runt drugshandel vanuit gevangenis en riskeert nu twaalf jaar cel
  PREMIUM
  Aalst

  Gewezen kandidaat-prins carnaval runt drugshan­del vanuit gevangenis en riskeert nu twaalf jaar cel

  Er hangt Gustaaf S. (51) uit Aalst, ooit kandidaat-prins carnaval in de ajuinenstad, een celstraf van maar liefst twaalf jaar boven het hoofd. Eenzelfde straf riskeert zijn partner Inge P. (44). Samen met nog zes andere beklaagden staan de twee voor de Dendermondse rechtbank wegens de productie en verkoop van speed. S. zou de organisatie zelfs aangestuurd hebben vanuit de gevangenis, waar hij een eerdere straf uitzat.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Kiwanis Tirimont organiseert pianorecital voor Berrefonds vzw: “Ook zij zitten na de lopende pandemie in financieel moeilijk vaarwater”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Kiwanis Tirimont organi­seert pianoreci­tal voor Berrefonds vzw: “Ook zij zitten na de lopende pandemie in financieel moeilijk vaarwater”

  Naar jaarlijkse gewoonte nodigt Kiwanis Tirimont de liefhebbers en nieuwsgierigen uit voor hun Pianorecital in het auditorium van Dil’Arte in Dilbeek. Dit jaar zullen solisten Geert Ott en Nelson Rabbachin hun krachten bundelen met een fundraiser ten voordele van het Berrefonds vzw. Zeker met de nasleep van de coronapandemie zijn vele organisaties in financieel moeilijk vaarwater terecht gekomen en is elke vorm van hulp meer dan welkom. “We waren het onmiddellijk allemaal unaniem eens dat we hun onze volle steun zouden geven”, klinkt het bij Kiwanis.
 2. Dan toch géén draagvlak bij schepencollege over huidige plannen met op- en afrittencomplex ‘13 Kattebroek’: De Werkvennootschap past plannen aan
  Dilbeek

  Dan toch géén draagvlak bij schepencol­le­ge over huidige plannen met op- en afritten­com­plex ‘13 Kattebroek’: De Werkven­noot­schap past plannen aan

  Het gemeentebestuur van Dilbeek liet tijdens een besprekingen in de maand juni met De Werkvennootschap weten weinig enthousiast te zijn over de plannen voor een nieuwe Noordelijke Keerlus langs de Ring in Dilbeek. Die zou er komen als oplossing voor een vlotte en verkeersveilige doorstroming aan op- en afrittencomplex ‘13 Kattebroek’. Een aantal elementen laten het schepencollege besluiten dat een betere oplossing mogelijk moet zijn. “Alle alternatieven hebben een impact op de verkeersafwikkeling in de wijken”, klinkt het.