Volgens de voorlopige plannen zal de ringweg op deze plaats de Kalkoven (N9) doorsnijden. De meeste panden op de foto zouden dan onder de sloophamer verdwijnen.
Volledig scherm
Volgens de voorlopige plannen zal de ringweg op deze plaats de Kalkoven (N9) doorsnijden. De meeste panden op de foto zouden dan onder de sloophamer verdwijnen. © Mozkito

Al 28 onteigeningen voor de ring rond Asse afgerond

AsseOm de ringweg rond Asse te realiseren zijn er momenteel al zeker 83 onteigeningen gepland. Hiervan zijn er al 28 gerealiseerd via een minnelijke aankoop. Dit blijk uit een vraag van parlementslid Inez De Coninck (N-VA) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). In eerste instantie was er sprake van mogelijk een tweehonderdtal onteigeningen, maar het is voorlopig nog te vroeg om een zicht te hebben op het totale aantal.

2 reacties

 • Alain Perrault

  2 maanden geleden
  Prachtig project, een mooi stukje natuur de Broekeneekvallei vernietigen, de verkeersproblemen wat verschuiven, een verkeerslicht bijplaatsen, tunnels en bruggen bouwen, parkeertol heffen... Duidelijk een beleid met een mooie toekomst, de Assenaren kijken er naar uit.
 • Marleen Clement

  2 maanden geleden
  Het wordt meer dan tijd dat jullie Vooruit gaan. Ik erfde de grond toen ik 12 jaar was. En de we mochten er niks mee doen. Omdat er een straat ging komen. (Koensborre) ik ben nu 52 jaar kan iedereen tellen hoelang al.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Vlaams-Brabantse politieschool beschikt eindelijk over eigen schietstand
  Asse

  Vlaams-Brabantse politie­school beschikt eindelijk over eigen schiet­stand

  Het PIVO, het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding waar onder meer de brandweer- en politieschool gelegen zijn, beschikt voortaan over een eigen schietstand. Hierdoor moeten cursisten niet meer uitwijken voor de opleiding geweldsbeheersing met wapen. De schietstand werd vandaag feestelijk geopend, net als een horecapunt waar leerlingen en docenten voortaan een warme maaltijd kunnen verkrijgen.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.