Volgens de voorlopige plannen zal de ringweg op deze plaats de Kalkoven (N9) doorsnijden. De meeste panden op de foto zouden dan onder de sloophamer verdwijnen.
Volledig scherm
Volgens de voorlopige plannen zal de ringweg op deze plaats de Kalkoven (N9) doorsnijden. De meeste panden op de foto zouden dan onder de sloophamer verdwijnen. © Mozkito

Al 28 onteigeningen voor de ring rond Asse afgerond

AsseOm de ringweg rond Asse te realiseren zijn er momenteel al zeker 83 onteigeningen gepland. Hiervan zijn er al 28 gerealiseerd via een minnelijke aankoop. Dit blijk uit een vraag van parlementslid Inez De Coninck (N-VA) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). In eerste instantie was er sprake van mogelijk een tweehonderdtal onteigeningen, maar het is voorlopig nog te vroeg om een zicht te hebben op het totale aantal.

3 reacties

 • Yves De Groote

  12 maanden geleden
  Eindelijk! Ik vrees dat over die ringweg al 40 jaar wordt getaterd. De inwoners van Asse zullen, binnen enkele jaren, eindelijk vrij kunnen ademen in het stadmidden.
 • Alain Perrault

  1 jaar geleden
  Prachtig project, een mooi stukje natuur de Broekeneekvallei vernietigen, de verkeersproblemen wat verschuiven, een verkeerslicht bijplaatsen, tunnels en bruggen bouwen, parkeertol heffen... Duidelijk een beleid met een mooie toekomst, de Assenaren kijken er naar uit.
 • Marleen Clement

  1 jaar geleden
  Het wordt meer dan tijd dat jullie Vooruit gaan. Ik erfde de grond toen ik 12 jaar was. En de we mochten er niks mee doen. Omdat er een straat ging komen. (Koensborre) ik ben nu 52 jaar kan iedereen tellen hoelang al.