1. Aalsterse carnavalsgroepen voortaan beoordeeld op humor en vakmanschap: “Wie twee jaar na elkaar laatste eindigt, wordt losse groep”
  PREMIUM
  Aalst

  Aalsterse carnavals­groe­pen voortaan beoordeeld op humor en vakman­schap: “Wie twee jaar na elkaar laatste eindigt, wordt losse groep”

  De grappigste en creatiefste carnavalsgroepen van de Aalsterse carnavalsstoet moeten de meeste punten krijgen, vindt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Met het nieuwe stoetreglement waar dinsdag over gestemd wordt op de gemeenteraad staan voortaan spot, satire en vakmanschap centraal. Opmerkelijk: als je als kleine vaste carnavalsgroep twee jaar op rij als laatste eindigt, word je automatisch een losse groep.
 1. Provincie investeert bijna half miljoen euro in fietssnelweg
  Merchtem

  Provincie investeert bijna half miljoen euro in fietssnel­weg

  De provincie Vlaams-Brabant investeert 488.192,30 euro in de aanleg van de fietssnelweg F27 in Merchtem. Het bedrag wordt gebruikt voor de aanleg van een deel van de fietssnelweg F27 Aalst-Londerzeel in de gemeente Merchtem. Het traject, dat gebruikmaakt van een oude spoorwegbedding, heeft een lengte van 850 meter. De bestaande weg wordt verbreed zodat de totale breedte vier meter zal zijn. De verharding wordt aangelegd in asfalt. Er wordt groen voorzien en er worden nieuwe bomen aangeplant. Door de plaatsing van een verkeersfilter wordt doorgaand gemotoriseerd verkeer geweerd. De werken zijn begin november van start gegaan.
 1. Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlopers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”
  PREMIUM
  Merchtem

  Tot zes meter steken ze boven de massa uit, maar wie zijn de Merchtemse steltenlo­pers? “Onze traditie gaat al 700 jaar mee”

  De Koninklijke Steltenlopers Merchtem. Grote kans dat je ze al ergens in Vlaanderen aan het werk zag. Ze zijn niet alleen wereldberoemd in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Ze brachten al spektakel in onder meer Shanghai, Moskou, Dubai en Osaka en voorts in zowat elk Europees land. Intussen is de vereniging Immaterieel Cultureel Erfgoed in Vlaanderen. Maar wat is het verhaal achter de spectaculaire steltenlopers? Wij gingen praten met trotse voorzitter Roger Daelemans. “Toeschouwers durven ons al eens iets te drinken geven via een een raam op de eerste verdieping.”
 1. Inwoners Lennik kunnen binnenkort naar recyclageparken Ternat en Roosdaal, maar N-VA Ternat ziet geen voordelen in samenwerking
  Lennik/Ternat/Roosdaal

  Inwoners Lennik kunnen binnenkort naar recyclage­par­ken Ternat en Roosdaal, maar N-VA Ternat ziet geen voordelen in samenwer­king

  Intradura wil een proefproject opstarten met de gemeenten Lennik, Roosdaal en Ternat. Bedoeling is onder meer dat de inwoners van Lennik gebruik kunnen maken van de recyclageparken van Ternat en Roosdaal waardoor ze niet meer naar Pepingen hoeven te rijden. N-VA Ternat is niet te vinden voor het project: “Voorstel is slecht nieuws voor Ternatse inwoners”.
 2. Vijf herrieschoppers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschreden”
  Opwijk/Lennik

  Vijf herrie­schop­pers komen goed weg voor rechtbank: “Redelijke termijn overschre­den”

  Vijf mannen uit Opwijk, Dendermonde en Lennik die de voorbije jaren betrokken waren bij verschillende gewelddadige incidenten, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 75 en 100 uur, en gevangenisstraffen van 15 maanden en twee jaar. Het vijftal sloeg onder meer een voormalige vriend van hen meermaals in elkaar, en was betrokken bij verschillende vechtpartijen op een fuif van een jeugdbeweging in Opwijk, in februari 2019.
 1. Burgemeester D’Haese (N-VA) verandert opnieuw van mening: “Van Albert Liènartstraat afdraaien naar Vaartstraat blijft verboden. Politie zal handhaven”
  PREMIUM
  Aalst

  Burgemees­ter D’Haese (N-VA) verandert opnieuw van mening: “Van Albert Liènart­straat afdraaien naar Vaart­straat blijft verboden. Politie zal handhaven”

  “Dit is niet te handhaven door de politie. Autobestuurders zouden vanuit de Albert Liènartstraat links moeten kunnen afdraaien naar de Vaartstraat”, zo zei burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) gisteren. Vandaag klinkt het na een overleg met schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) helemaal anders. “Als stadsbestuur gaan we er vanuit dat de mensen de verkeersregels volgen”, zeggen ze in een gezamenlijk statement. De aanpak van het stadsbestuur van Aalst lijkt even verwarrend en chaotisch als de verkeerssituatie aan de Vaartstraat.
 1. Van Tollembeek tot Huizingen: op deze kerstmarkten en winterevenementen in Brussel, de Rand en het Pajottenland snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Tollembeek tot Huizingen: op deze kerstmark­ten en wintereve­ne­men­ten in Brussel, de Rand en het Pajotten­land snuif je de kerstsfeer op

  Over een maand is het alweer zover. Dan zitten we met zijn allen aan de feesttafel. Vooraleer we Kerstmis vieren, kan je zowat overal terecht voor de traditionele kerstmarkt. Wij zorgden voor een handig overzicht van alle afspraken in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van 25 november tot 13 januari: hier geniet je van de mooiste tijd van het jaar.
 2. Van Aalst tot Oudenaarde: met deze 9 kerstmarkten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen kom jij volledig in de kerststemming
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van Aalst tot Oudenaarde: met deze 9 kerstmark­ten in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen kom jij volledig in de kerststem­ming

  De dagen worden donkerder en het weer wordt kouder, dat betekent dat de eindejaarsperiode weer in zicht is. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Ben jij op zoek naar de gezelligste kerstmarkt uit de streek? Dan helpen wij je op weg. Van Aalst tot Oudenaarde: met deze 9 kerstmarkten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen kom jij volledig in de kerststemming.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Van jaarmarkt in Lennik tot lichtfestival in Brussel: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland/De Rand/Brussel

  Van jaarmarkt in Lennik tot lichtfesti­val in Brussel: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Het weekend staat weer voor de deur, en er valt weer heel wat te beleven in de buurt. Nog geen plannen voor 26 en 27 november? Wij zorgen maar al te graag voor wat inspiratie. Van een jaarmarkt in Lennik tot een lichtfestival in Brussel: dit zijn onze tips voor een rijk gevuld weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat thuisblijven kan je tijdens de week ook, toch?
 1. Afgeschaft eenrichtingsverkeer in Vaartstraat zorgt voor misverstanden: “Je mag de straat niet in vanuit Albert Liènartstraat, maar autobestuurders doen het toch”
  PREMIUM
  Aalst

  Afgeschaft eenrich­tings­ver­keer in Vaart­straat zorgt voor misverstan­den: “Je mag de straat niet in vanuit Albert Liènart­straat, maar autobe­stuur­ders doen het toch”

  Vanaf vandaag is de Vaartstraat in Aalst opnieuw een straat met tweerichtingsverkeer, maar pas op: vanuit de Albert Liènartstraat mag je de straat niet in. Dat zorgt meteen voor een pak misverstanden. Wij hielden het kruispunt een kwartier in de gaten en telden meteen drie auto’s die de Vaartstraat toch inreden vanuit de richting van het station. Er was geen politie om de nieuwe aanpassing van het circulatieplan te handhaven.
 1. Van zwangerschapskledij tot een nieuwe keuken: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van zwanger­schaps­kle­dij tot een nieuwe keuken: 7 straffe kortingen tijdens Black Friday in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Deze week is het Black Friday, dé dag waarop je enorme kortingen kan scoren. Ook lokale ondernemers verwennen je dezer dagen met scherpe prijzen en leuke extraatjes. Onze redactie zocht 7 plaatsen in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar shoppen op Black Friday echt loont. Of je nu een nieuwe outfit zoekt of al met een tuinset in je hoofd zit: dit zijn de strafste acties in de regio.
 2. Van de Intro Fashion Store tot Les Sacs de Loulou: bij deze 6 zaken krijg je straffe kortingen voor Black Friday in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van de Intro Fashion Store tot Les Sacs de Loulou: bij deze 6 zaken krijg je straffe kortingen voor Black Friday in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Deze week is het Black Friday, dé periode waarin je echte koopjes kan scoren. Ook lokale ondernemers verwennen je dezer dagen met scherpe prijzen en leuke extraatjes. Wij zochten 6 zaken voor je uit waar je optimaal kan genieten van de Black Friday Sales. Van de Intro Fashion Store in Erpe-Mere tot Les Sacs de Loulou in Oudenaarde: hier krijg je straffe kortingen in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen.