Jan Latinne verrast opnieuw met een gloednieuwe expo in de Sint-Aldegondiskerk in As.
Volledig scherm
Jan Latinne verrast opnieuw met een gloednieuwe expo in de Sint-Aldegondiskerk in As. © Mine Dalemans

ZIEN. Kunstenaar Jan Latinne viert 85ste verjaardag met nieuwe expo in As

AsVanaf deze zondag tot en met 2 november zorgt kunstenaar Jan Latinne voor extra leven in de Sint-Aldegondiskerk van As. Daar pakt de geliefde kunstenaar uit met een gloednieuwe expo, en dat ter ere van zijn 85ste verjaardag. Denk aan zijn gekende kleurrijke kunstwerken, maar ook aan een kunstige ode aan jongeren die eindelijk weer van het leven mogen proeven. 

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. RESTOTIP. Bleu by Aytems: “De takeaway van grote broer Blanc sloeg zo aan dat we Bleu gestart zijn”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  RESTOTIP. Bleu by Aytems: “De takeaway van grote broer Blanc sloeg zo aan dat we Bleu gestart zijn”

  Stoofvlees met frietjes en paling typisch Vlaamse kost? Alleszins niet bij Bleu in Sint-Truiden, waar je streetfood met een Ottomaanse twist deelt met je tafel bij een werelds glaasje wijn. Chef Ayt Ems, die in januari 2020 het verfijnde restaurant ‘Blanc' opende in Sint-Truiden, toverde corona om in iets positiefs en opende enkele weken geleden het kleine broertje ‘Bleu’. Wij gingen met plezier een kijkje nemen. Lees meer restotips uit Limburg in ons dossier.
 2. UNIEKE BEELDEN. Bioloog filmt speelse wolf die op muizen jaagt: “Blij dat ik eens de ‘gewone’ kant van het dier in beeld mag brengen”
  Play
  Limburg

  UNIEKE BEELDEN. Bioloog filmt speelse wolf die op muizen jaagt: “Blij dat ik eens de ‘gewone’ kant van het dier in beeld mag brengen”

  45 minuten aan beeldmateriaal van een wolf die in zijn natuurlijke habitat op muizen jaagt: dat is op zijn minst bijzonder te noemen. Bioloog Frederik Thoelen kon de beelden maken en heeft zo een primeur voor de provincie Limburg. “We kennen de wolf vaak van beelden van doodgebeten schapen, maar dit doen ze eigenlijk vooral", weet Thoelen.
 3. Wil je graag wat cultuur opsnuiven tijdens deze koude dagen? Wij lijsten de 7 interessantste tentoonstellingen in Limburg voor jullie op
  PREMIUM
  Limburg

  Wil je graag wat cultuur opsnuiven tijdens deze koude dagen? Wij lijsten de 7 interes­sant­ste tentoon­stel­lin­gen in Limburg voor jullie op

  Tijdens deze koude dagen is het soms moeilijk om leuke activiteiten te vinden. Waarom niet eens wat cultuur opsnuiven? Wij hebben de 7 leukste tentoonstellingen in Limburg voor jullie opgelijst. Van illustraties in Hasselt en geschiedenis in Maaseik tot schilderkunst in Maasmechelen en foto’s in Lommel: Welke tentoonstelling ga jij bezoeken?
 4. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.