Deelsteps
Volledig scherm
Deelsteps © Klaas De Scheirder

Werk op de plank voor nieuwe mobiliteitsambtenaar As

AsDe gemeente As heeft nog niet veel verwezenlijkt van het meest recente publieke mobiliteitsplan uit 2017. Een van de redenen is dat de gemeente op zoek was naar een nieuwe mobiliteitsambtenaar. Voor 2022 staan enkele projecten klaar om meer ruimte te geven aan de fietser.

 1. Auto’s kunnen vanaf 2024 vaker aan de kant: 17 elektrische trambussen besteld voor lijn Hasselt-Maasmechelen
  PREMIUM
  Hasselt/Genk/Maasmechelen

  Auto’s kunnen vanaf 2024 vaker aan de kant: 17 elektri­sche trambussen besteld voor lijn Has­selt-Maasmeche­len

  De Lijn heeft 17 elektrische trambussen besteld die worden ingezet op de toekomstige lijn tussen Hasselt en Maasmechelen. In 2024 moeten die trambussen ook effectief rijden. “Een belangrijke stap tot de realisatie van de tweede lijn van het oude Spartacusplan", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Alles wat je moet weten over die trambussen.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”