De man ontkende voor de strafrechter in Tongeren dat hij zijn ex herhaaldelijk wurgde.
Volledig scherm
PREMIUM
De man ontkende voor de strafrechter in Tongeren dat hij zijn ex herhaaldelijk wurgde. © Mine Dalemans

“Niet bewezen dat ze door die wurgpoging haar ongeboren kind verloor”: man (32) ontsnapt aan veel hogere schadevergoeding voor zijn ex (41)

AsEen 32-jarige man uit Mol is veroordeeld tot een jaar cel, nadat hij zijn ex-partner – een moeder van twee jonge dochtertjes – herhaaldelijk de keel probeerde dicht te knijpen in hun woning in As. Een tiental dagen na de wurgpoging verloor het slachtoffer haar ongeboren kind. “Ik ben dankbaar dat ik er nog ben, maar dit mag nooit meer gebeuren”, getuigde de vrouw emotioneel. De beklaagde moet haar vergoeden, maar veel minder dan aanvankelijk gevraagd.

  1. OVERZICHT. Van een stationsplein met terras tot gloednieuw toeristisch onthaal: zo moet de stationsbuurt van As er tegen 2024 uitzien
    PREMIUM
    As

    OVERZICHT. Van een stations­plein met terras tot gloednieuw toeris­tisch onthaal: zo moet de stations­buurt van As er tegen 2024 uitzien

    Er liggen nieuwe plannen klaar voor de herinrichting van het station van As, één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het toeristisch onthaal wordt daarbij uitgebreid met een nieuwbouw en er komt een ‘bijzonder fietsverhuurpunt’ met een ruim fietsaanbod voor mensen met een beperking. “Hiermee hopen we deze historische locatie op te waarderen tot een uitnodigende verblijfplaats mét een grote belevingswaarde", aldus het gemeentebestuur. Prijskaartje: 2 miljoen euro. Kijkt u even mee.