Een beeld van een spandoek in de gemeente, geschreven in het lokaal dialect.
Volledig scherm
Een beeld van een spandoek in de gemeente, geschreven in het lokaal dialect. © Gemeente As

Inwoners As verknocht aan groen van de gemeente

AsMaar liefst 95% van de inwoners van As geeft in de Gemeente- en Stadsmonitor van de Vlaamse overheid aan tevreden te zijn over het groen in de gemeente. Daarmee steekt As er met kop en schouders bovenuit.

 1. REPORTAGE. Hoe het Maasland terug naar 1993 werd gekatapulteerd: “Het gevecht van een muurtje tegen een woeste rivier”
  PREMIUM
  Maasland

  REPORTAGE. Hoe het Maasland terug naar 1993 werd gekatapul­teerd: “Het gevecht van een muurtje tegen een woeste rivier”

  Heel even leek de geschiedenis in het Maasland zich te gaan herhalen. De rivier die zich al eeuwen doorheen het dal uitsnijdt, dreigde de Maasdorpen op te slokken. Exact het scenario uit 1993, maar dit keer met nóg meer water. Rivierverbredingen en het aanleggen van kilometers dijk, moest ervoor zorgen ‘dat 1993 zich nooit meer kon herhalen’. 16 juli 2021 kwam akelig in de buurt.
 2. Inspectie van Pater Sangersbrug stemt burgemeester hoopvol: “We verwachten dat alle verkeer snel weer over de brug mag”
  Maaseik/Maasmechelen

  Inspectie van Pater Sangers­brug stemt burgemees­ter hoopvol: “We verwachten dat alle verkeer snel weer over de brug mag”

  Vandaag werd in Maasmechelen en Maaseik de schade opgemeten aan het veerpont in Meeswijk en de Pater Sangersbrug. Hoewel het veerpont nog lang niet gebruiksklaar is, staat de brug er beter voor. Personenwagens zijn er alweer toegelaten, maar zwaarder verkeer nog niet. Hiervoor volgt later deze week nog een tweede inspectie. Burgemeester van Maaseik, Johan Tollenaere (Open VLD), is alvast positief.
 1. Politie verhoort vijf personen, nadat ziekenhuis van Maaseik patiënt met schotwonden opvangt
  Maaseik/Maasmechelen

  Politie verhoort vijf personen, nadat ziekenhuis van Maaseik patiënt met schotwon­den opvangt

  Vijf personen zijn woensdagochtend verhoord, nadat afgelopen dinsdag een 23-jarige patiënt met twee schotwonden in de bovenbenen binnengebracht werd in het ziekenhuis ZOL Campus Maas en Kempen. Dat laat het Parket Limburg weten. Diezelfde dinsdag hield de lokale politie Lanaken-Maasmechelen een huiszoeking, waarbij de Dennenlaan in Maasmechelen tijdelijk werd afgezet. Ook het labo van de FGP en een wapendeskundige kwamen ter plaatse.