Het spandoek is te zien aan de Dorpsstraat in As.
Volledig scherm
Het spandoek is te zien aan de Dorpsstraat in As. © Gemeente As

Groot spandoek moedigt aan om ‘plat te kalle’

AsAan het historische huis Maria Mardaga aan de Dorpsstraat in As hangt sinds kort een nieuw spandoek op. Het is versierd met twee gedichten in het ‘Assers’. “We willen ons lokale dialect dan ook doen heropleven”, klinkt het.

 1. Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies) scoort gelijkmaker in blessuretijd: “We moeten een beetje meer geloven in eigen kunnen”
  vrouwenvoetbal super league

  Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies) scoort gelijkma­ker in blessure­tijd: “We moeten een beetje meer geloven in eigen kunnen”

  Het zit KRC Genk Ladies niet mee. Ondanks doorlopend overwicht keken de Genkse meisjes bij de rust door twee vermijdbare goals tegen een 0-2-achterstand aan. Merkelbach en Vandersanden herstelden in de tweede helft het evenwicht en Genk leek erop en erover te gaan. Fout gedacht. Een zeldzame counter zette Aalst opnieuw op winst. Diep in blessuretijd lukte Lotte Van Den Steen alsnog de verdiende 3-3-gelijkmaker.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 3. Wegpiraat rijdt 81 kilometer per uur(!) te hard in Maasmechelen
  Maasmechelen

  Wegpiraat rijdt 81 kilometer per uur(!) te hard in Maasmeche­len

  Een bestuurder die vrijdagavond over de Rijksweg in Maasmechelen in de richting van Tongeren reed, zal het binnenkort moeten gaan uitleggen op de politierechtbank. De wegpiraat reed zomaar eventjes 151 kilometer per uur, terwijl de toegelaten snelheid daar 70 kilometer per uur bedraagt. De bestuurder wist wellicht niet dat politie Lanaken-Maasmechelen er een controle zou uitvoeren. Deze persoon zal wellicht zijn rijbewijs voor een hele tijd verliezen en ook een boete betalen. In totaal reden er op deze baan 38 persoon te hard. Ook op de Maastrichterweg in Lanaken werden er 66 snelheidsovertredingen genoteerd, op de Ringlaan in Maasmechelen was er sprake van 16 overtredingen
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden