Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Mine Dalemans

Gemeentebestuur As treft lokale maatregelen

AsHet besmettingscijfer in As is de voorbije week sterkt toegenomen. Zo hebben er de voorbije zeven dag 36 inwoners positief getest. Het gemeentebestuur neemt geen risico’s en komt daarom met verstrengingen op de proppen. De gemeentelijke activiteiten voor personen boven de 12 jaar worden geannuleerd, de actie ‘As Solidair’ gaat weer van start en vanaf 24 oktober is het dragen van een mondmasker tijdelijk verplicht op begraafplaatsen.

 1. De coronacijfers in As van woensdag 30 september

  De coronacij­fers in As van woensdag 30 september

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in As minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 6. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor As komt dat getal nu op 73 te liggen. As heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Daling van aantal besmettingen in As op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in As op dinsdag 20 oktober

  In As zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 10. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 35 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor As op 425 te liggen. Omdat As meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Limburg Volley Ladies vraagt samen met vier andere clubs uit Liga A om de competitie voor een langere tijd stil te leggen: “Bond wil doorzetten, maar dat is niet realistisch”

  Limburg Volley Ladies vraagt samen met vier andere clubs uit Liga A om de competitie voor een langere tijd stil te leggen: “Bond wil doorzetten, maar dat is niet realis­tisch”

  Terwijl Maaseik en Achel de komende weken waarschijnlijk wel competitiewedstrijden zullen spelen, lijkt de kans klein dat de vrouwelijke collega’s van Limburg Volley Ladies snel in actie zullen komen. Samen met vier andere clubs uit de Liga A stuurde LVL een persbericht uit waarin gevraagd werd om de competitie voor geruime tijd stop te zetten. “De bond wil doorzetten en houdt geen rekening met onze argumenten”, reageert Jo Santermans.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team