Er is momenteel geen fietsverkeer mogelijk door de tunnel aan de Hoeveweg.
Volledig scherm
Er is momenteel geen fietsverkeer mogelijk door de tunnel aan de Hoeveweg. © Gemeente As

Fietstunnel Hoeveweg gaat tijdelijk dicht: “Schanskorven zijn instabiel”

AsAan de fietstunnel ter hoogte van de Hoeveweg in As is tijdelijk geen doorgang mogelijk. De gemeente heeft de tunnel afgesloten, omdat de schanskorven instabiel blijken te zijn.

 1. ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolverlaters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”
  Beringen/Genk

  ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolver­la­ters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”

  In Genk verlaat bijna 21 procent van de jongeren de school zonder diploma, terwijl het gemiddelde in Vlaanderen op 12 procent ligt. En in de mijngemeenten volgt amper 30 procent een ASO-richting, ook beduidend lager dan in de rest van Vlaanderen. De ‘Talenten Academie' (TALim) moet dat gat nu proberen dichten, en wil tieners vanaf het vijfde leerjaar leren ontdekken wat hun talenten zijn. “De vraag is groot", merkt Steffanie Leen, Coördinator van TALim. Na Genk, opent er nu een tweede academie in Beringen.
 1. Al drie Limburgse rusthuizen op ‘zwarte lijst’: “Onderzoek loopt naar vrouw die van trap viel”
  Limburg

  Al drie Limburgse rusthuizen op ‘zwarte lijst’: “Onderzoek loopt naar vrouw die van trap viel”

  Woonzorgcentra Het Dorp in Helchteren en Sint-Lambertus’ Buren in Halen staan op de lijst van rusthuizen die onder verhoogd toezicht staan. WZC De Kleine Kasteeltjes in Tongeren staat al langer op de lijst. Vooral voor Het Dorp zijn de verslagen zeer kritisch. Minister Crevits haalde het rusthuis in Helchteren zelfs aan in het parlement In juli viel daar nog een vrouw van de trap, en werden de nodige instanties niet verwittigd.
 2. “Maasmechelen is zoveel meer dan shoppen”: Limburgse grensgemeente trekt alle registers open, met reclame tot in... West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Maasmechelen

  “Maasmeche­len is zoveel meer dan shoppen”: Limburgse grensge­meen­te trekt alle registers open, met reclame tot in... West-Vlaanderen

  “Wie in de natuur wil opladen, denkt aan Maasmechelen: da’s het doel.” En daarvoor zetten ze er alle zeilen bij. ‘MaasMachtig’ moet toeristen, inwoners én investeerders overtuigen om optimaal van de gemeente te genieten. Daarvoor pakt Maasmechelen uit met een volledige strategie én een enorme mediacampagne, tot op VTM toe.