Hapjes en drankjes worden op het evenement voorzien door Chefs on Wheels (archiefbeeld).
Volledig scherm
Hapjes en drankjes worden op het evenement voorzien door Chefs on Wheels (archiefbeeld). © Chefs on Wheels

Familie-evenement Buitensporig: “Twee dagen sfeer, ambiance en fijn samenzijn”

AsOp 3 en 4 september moet je aan het Station van As zijn voor een gezellig weekend met heel de familie. Iedereen, jong en oud is welkom op het gratis familie-evenement Buitensporig voor twee dagen vol animatie, muziek en lekker eten.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Vrijliggende fietspaden langs Stationsstraat
  As

  Vrijliggen­de fietspaden langs Stations­straat

  Dinsdag 13 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de voorbereidende werken voor de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de Stationsstraat (N723) tussen het gemeentehuis en de stationsomgeving in As. Die fietspaden moeten het comfort en de veiligheid van fietsers gevoelig verbeteren. Vanaf 3 oktober werken de nutsmaatschappijen tot eind januari. De eigenlijk aanleg van de vrijliggende fietspaden start in het voorjaar 2023. Tot begin oktober wordt één rijstrook ingenomen en is enkel verkeer mogelijk richting As-centrum. Uitgaand verkeer wordt omgeleid via de Bevrijdingslaan (N723) en Bilzerweg (N730) richting Europalaan (N75). Vervolgens geldt er beurtelings verkeer met gebruik van tijdelijke verkeerslichten.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Maasmechelen haalt UCI Wereldbeker Veldrijden binnen: “Durven inzetten op internationale evenementen”
  Maasmechelen

  Maasmeche­len haalt UCI Wereldbe­ker Veldrijden binnen: “Durven inzetten op internatio­na­le evenemen­ten”

  Maasmechelen heeft haar nieuwe brandingcampagne nog maar net opgestart, of daar wordt het eerste internationale evenement al aangekondigd. In oktober vindt de vierde manche van de UCI Wereldbeker Veldrijden plaats in de gemeente, terwijl dat voorheen nog in het Nederlandse Rucphen gebeurde. “We gaan de Maasmechelse gastvrijheid aan de wereld tonen”, klinkt het enthousiast bij de gemeente.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Schaatsen Genkenaren deze winter opnieuw over de kerstmarkt? “We overwegen verschillende opties van klassieke pistes over rolschaatsbaan tot ballenbad”
  Genk

  Schaatsen Genkenaren deze winter opnieuw over de kerstmarkt? “We overwegen verschil­len­de opties van klassieke pistes over rolschaats­baan tot ballenbad”

  Schaatsbaan op de kerstmarkt of niet? Verschillende stadsbesturen staan deze winter voor een moeilijke keuze nu de energieprijzen torenhoog zijn. Terwijl Sint-Truiden kiest voor een kunststoffen piste en andere steden hun schaatsbaan voor minstens een jaar achterwege laten, wordt er Genk nog volop nagedacht over de komende kerstmarkt. “Midden oktober hopen we de knoop door te hakken", klinkt het.