Volledig scherm
© Photo News

De coronacijfers in As van maandag 12 oktober

 1. Celstraffen voor duo na hevig verzet bij arrestatie
  Houthalen-Helchteren

  Celstraf­fen voor duo na hevig verzet bij arrestatie

  Een 34-jarige Hasselaar van Turkse nationaliteit krijgt tien maanden cel en een boete van 800 euro nadat hij zich op 20 mei 2018 in Hechtel-Eksel hevig en met geweld verzette tegen zijn arrestatie door drie politie-inspecteurs van zone Kempenland. De man was niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd al zeven keer veroordeeld door de politierechtbank en eenmaal door de correctionele rechtbank. Een 32-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren moeide zich hierbij door de agenten te slaan, stampen, bijten en krabben. Zij is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van acht maanden en een geldboete van 800 euro. Het duo moet aan de drie inspecteurs sommen van 750, 600 en 300 euro betalen, alsook de gemeenschappelijke rechtsplegingsvergoeding van 240 euro.
 1. De coronacijfers in As van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in As van donderdag 15 oktober

  In As zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 8 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor As op 97 te liggen. Omdat As meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Oudsbergen start samenwerking met Energiehuis Limburg
  Oudsbergen

  Oudsbergen start samenwer­king met Energie­huis Limburg

  De Oudsbergse gemeenteraad keurde de samenwerkingsovereenkomst met het Energiehuis Limburg goed. Samen met de andere gemeenten van GAOZ (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal) werd een overeenkomst op maat uitgewerkt. Het resultaat moet zijn dat de renovatiegraad gevoelig wordt opgekrikt en de woningkwaliteit voor alle bewoners verbetert en duurzamer wordt. “Omdat wonen en energie zo sterk met elkaar verbonden zijn, spreekt het voor zicht dat GAOZ ook erg rond die thema’s bezig is”, geeft burgemeester van Oudsbergen Lode Ceyssens (CD&V) mee.
 3. Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg staan”
  Hechtel / Genk

  Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg staan”

  De Hechtselse Yoke Goris en Genkenaar Rudi Bagusat hebben samen een kinderboek geschreven. ‘Anneke’ vertelt het verhaal over elfjes en een magische eenhoorn. Door het coronavirus stond het duo urenlang via WhatApp en Skype in contact, maar het resultaat mag toch worden gezien. “Wij willen aan kinderen tonen dat je gerust mag blijven dromen, ook en vooral in deze vreemde tijd”, vertelt Yoke.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon