Dirk Cremers (61) trekt het project samen met zijn vrouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Cremers (61) trekt het project samen met zijn vrouw. © Mine Dalemans

Buurtbewoners André Dumontlaan vragen aanpassing van snelheidsbeperking: “Bezorgd om veiligheid van schoolkinderen, fietsers én bestuurders”

AsEnkele buurtbewoners van de André Dumontlaan in As stappen naar het Vlaams Gewest met de vraag om de lokale verkeerssituatie aan te pakken. Op de gewestweg komen namelijk autoverkeer, vrachtverkeer en het Limburgse fietsroutenetwerk samen, wat volgens hen geregeld leidt tot gevaarlijke situaties.

 1. Maasmechelen pakt deze zomer uit met picknicks in de wijk
  Maasmechelen

  Maasmeche­len pakt deze zomer uit met picknicks in de wijk

  In Maasmechelen kan je deze zomer op verschillende plaatsen picknicken in de wijk. Op die manier hoopt het gemeentebestuur het samenhorigheidsgevoel een boost te geven. Vorige week donderdag was alvast Eisden-Tuinwijk aan de beurt. Daar werd een picknick georganiseerd in het Koninginnepark. Deze woensdag staat er nog een picknick in Mechelen-dorp aan het speelterrein Jagersborg op het programma. Daarna volgen er nog zeker vijf picknickmomenten, onder meer aan het kerkplein van Uikhoven en het Valkeniersplein in Vucht. Meer weten? Kijk dan even op de website van de gemeente.
 2. Zinkgat Grote Baan wordt deze week gedicht
  Houthalen-Helchteren

  Zinkgat Grote Baan wordt deze week gedicht

  Het zinkgat op de Grote Baan in Helchteren, dat afgelopen zondag ontstond na een waterlek, wordt normaal deze week hersteld. Dat laat burgemeester Alain Yzermans (Vooruit-Groen-Plus) weten. “Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft me gemeld dat de herstelling ervan vandaag en morgen staat gepland.” Gezien het zinkgat zich op de pechstrook bevindt, is doorgaand verkeer gewoon mogelijk. Slechts een klein gedeelte van de rechterrijstrook is er afgesloten uit voorzorg.
 3. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”