De spanwijdte van een oehoe kan tot 190 centimeter gaan.
Volledig scherm
De spanwijdte van een oehoe kan tot 190 centimeter gaan. © Mine Dalemans

Bewoners vangen verzwakte oehoe met wasmand in tuin in As

Het Natuurhulpcentrum heeft donderdag een verzwakte oehoe uit een tuin in As moeten halen. De bewoners hadden een wasmand over het dier geplaatst in afwachting van de komst van de verzorgers. De uil had zelfs nog een egel tussen zijn klauwen.

  1. De coronacijfers in As van maandag 12 oktober

    De coronacij­fers in As van maandag 12 oktober

    In As zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 5 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor As op 61 te liggen. Omdat As meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. De coronacijfers in As van donderdag 15 oktober

    De coronacij­fers in As van donderdag 15 oktober

    In As zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 8 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor As op 97 te liggen. Omdat As meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.