(Themabeeld) - In Riemst vond de Buitenspeeldag afgelopen woensdag plaats.
Volledig scherm
(Themabeeld) - In Riemst vond de Buitenspeeldag afgelopen woensdag plaats. © Karolien Coenen

As organiseert zaterdag coronaveilige Buitenspeeldag: “Straat wordt omgevormd tot grote zandbak”

AsAfgelopen woensdag vond de Buitenspeeldag plaats, in de gemeente As gaat dat nationale initiatief komende zaterdag door. Op tien verschillende locaties wordt er een sport- en spelaanbod voorzien voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. Het hoogtepunt: een straat die wordt omgevormd tot een zandbak. “We voorzien daarvoor 12.000 kilo aan wit zand”, klinkt het.

 1. “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islamschool te verhinderen vernietigt
  PREMIUM
  Genk

  “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islam­school te verhinde­ren vernietigt

  De Raad Van State vernietigt de beslissing van de Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), om de erkenning van een islamitisch geïnspireerde school in Genk te weigeren. Minister Weyts zegt alles eraan te blijven doen om de oprichting van de school te verhinderen. De Genkse minister Zuhal Demir reageert verbolgen. “Een Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen.”
 2. RESTOTIP: El Bocado opent vierde filiaal in oud café Wembley: “We nemen mensen een avondje mee op vakantie naar Spanje”
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP: El Bocado opent vierde filiaal in oud café Wembley: “We nemen mensen een avondje mee op vakantie naar Spanje”

  Op de Hasseltse Grote Markt kan je sinds kort terecht bij een nieuw tapasrestaurant van de keten El Bocado. Na het filiaal in de Dokter Willemsstraat, Sint-Truiden en Bilzen is het al de vierde zaak van de succesvolle keten. “We merken een serieuze heropleving op de Grote Markt”, vertelt zaakvoerder Jeffrey Tackoen. Lees hier alles over onze restotips in Limburg.