1. Man (32) krijgt jaar cel na wurgpoging op zwangere ex: “ze is nadien haar ongeboren kind verloren”
  PREMIUM
  As

  Man (32) krijgt jaar cel na wurgpoging op zwangere ex: “ze is nadien haar ongeboren kind verloren”

  Een 32-jarige man uit Mol is veroordeeld tot een jaar cel nadat hij op 13 mei 2021 zijn ex-partner, moeder van twee jonge dochtertjes, herhaaldelijk de keel probeerde dicht te knijpen in hun woning in As. Een tiental dagen na de wurgpoging verloor het slachtoffer haar ongeboren kind. “Ik ben dankbaar dat ik er nog ben, maar dit mag nooit meer gebeuren,” getuigde de vrouw emotioneel.
 2. Limburgse Christof (49) is graanboer in Oekraïne en rijdt met 24 ton tarwe naar... West-Vlaanderen: “In België krijg ik er drie keer meer voor”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Limburgse Christof (49) is graanboer in Oekraïne en rijdt met 24 ton tarwe naar... West-Vlaanderen: “In België krijg ik er drie keer meer voor”

  Twaalf jaar geleden verhuisde Christof Conings (49) van het Limburgse Kotem naar Oekraïne om een nieuw leven te beginnen als graanboer. De zaken gingen goed, de oogst lukte altijd glansrijk. En toen barstte de oorlog los. “In september leverde ik nog 50 ton sojabonen, maar ik ben nog steeds niet betaald", zegt hij. De oplossing: zijn pijlen richten op de Belgische markt, zo vertelt hij vanuit zijn vrachtwagen onderweg naar West-Vlaanderen. Een rit van... 1.800 kilometer.
 1. Bram Olaerts (RC Hades): “Puur op karakter konden we de drie punten in eigen huis houden tegen Berchem Sport”
  voetbal tweede nationale B

  Bram Olaerts (RC Hades): “Puur op karakter konden we de drie punten in eigen huis houden tegen Berchem Sport”

  Het werd een droomstart voor T1 Mirko Licata en zijn RC Hades in de thuiswedstrijd tegen Berchem Sport. Na amper twee minuten kon Willem Celen scoren. De thuisploeg wrong in de eerste helft een resem kansen de nek om en na de rust kwam een moedig Berchem Sport sterk opzetten. RC Hades, met op het middenveld een sterke Bram Olaerts, kon de nipte voorsprong behouden en pakt uit met een knappe vijftien op vijftien.
 2. Storm na ‘wolvenaanval op wandelaar’ gaat nog niet liggen: “Mensen opruien met fake news, da’s geen taak van een burgemeester”
  PREMIUM
  Maaseik

  Storm na ‘wolvenaan­val op wandelaar’ gaat nog niet liggen: “Mensen opruien met fake news, da’s geen taak van een burgemees­ter”

  “Een kritische noot over de wolf wordt niet geduld: dat verontrust me”, zegt burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere (Open Vld), nadat hij had opgeroepen om “voorzichtig te zijn in het bos”. Een wandelaar beweert immers dat hij door een wolf is gebeten. Jan Loos van Welkom Wolf gaat in de tegenaanval. “Het is niet omdat jij een probleem hebt met wolven, dat er een probleemwolf is.”
 1. Vijftal krijgt werkstraffen en celstraffen wegens wapentrafiek
  Genk/Heusden-Zolder

  Vijftal krijgt werkstraf­fen en celstraf­fen wegens wapentra­fiek

  De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag werk- en celstraffen uitgesproken voor vijf mannen die terechtstonden voor wapentrafiek. Zo is een 36-jarige man uit Genk veroordeeld tot een werkstraf van 270 uur en een boete van 4.000 euro. Als de werkstraf niet binnen 12 maanden is uitgevoerd, wacht hem een celstraf van 27 maanden. De man uit Genk had zich in het verleden al bezondigd aan de invoer van wapens vanuit Amerika.
 1. Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt na Movember in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professio­ne­le scheer­beurt na Movember in Limburg

  Tijdens maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. Heb jij deze maand deelgenomen aan Movember? Dan zal je wel een scheerbeurt kunnen gebruiken. Van Sezou in Kuringen tot Bendotti in Maaseik: bij deze zes barbiers en herenkapsalons laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt in Limburg.
 2. Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehonderd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootouders, maar dan....?”
  PREMIUM
  Limburg

  Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehon­derd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootou­ders, maar dan....?”

  De acht Limburgse crèches van Vzw Rheia en vzw Hera sluiten definitief de deuren. Dat laat de crisismanager weten in een mail aan alle ouders. Meer dan 200 kinderen moeten zo definitief op zoek naar een alternatief. Vanavond bij de crisisvergadering krijgt iedereen uitleg over wat de mogelijke alternatieven zijn. “De vzw mag hier niet zomaar mee wegkomen", vindt Kim Schuurmans, één van de vele bezorgde mama’s.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Salar Azimi gaat landgenoten aanmoedigen in Qatar: “Vorige keer was ik nog illegaal”
  Maasmechelen

  Salar Azimi gaat landgeno­ten aanmoedi­gen in Qatar: “Vorige keer was ik nog illegaal”

  De nationale voetbalploeg van Iran is een van de revelaties van het WK voetbal in Qatar. Aanstaande dinsdag speelt het land een levensbelangrijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Een opvallende toeschouwer in het Al Thumama Stadium wordt in elk geval de Hollands-Iraniër Salar Azimi. De voormalige eigenaar van Patro Eisden heeft altijd een speciale band met het voetbal gehad.
 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 1. Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij volledig in de kerststemming
  PREMIUM
  Limburg

  Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmark­ten in Limburg kom jij volledig in de kerststem­ming

  De dagen worden donkerder en het weer wordt kouder, dat betekent dat de eindejaarsperiode weer in zicht is. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Ben jij op zoek naar de gezelligste kerstmarkt uit de streek? Dan helpen wij je op weg. Van Winterland in Hasselt tot de indoor kerstmarkt in Bocholt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij in een mum van tijd in de kerststemming.