1. Sofie Hawinkel (LVL) na eerste overwinning: “Deed heel erg veel deugd, maar we zijn er nog niet”
  Volleybal Liga A vrouwen

  Sofie Hawinkel (LVL) na eerste overwin­ning: “Deed heel erg veel deugd, maar we zijn er nog niet”

  De vrouwen van LVL hebben hun eerste overwinning te pakken. De Limburgse volleybalmeiden pakten in hun eerste officiële wedstrijd in Genk een 3-1-winst tegen Oostende. “Dit is een heel belangrijke overwinning. Je kan wel denken dat het zal lukken, maar de drie punten zijn nog altijd het beste bewijs. De overwinning is mooi en deed deugd, maar we zijn er nog niet. Als we de toppers het vuur aan de schenen willen leggen, moet bijvoorbeeld de opslagdruk nog verbeteren”, vertelt Sofie Hawinkel.
 1. Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies): “We schoven ongelukkig onderuit, maar gaan dat volgende week in Gent rechtzetten”
  Vrouwenvoetbal Super League

  Sien Vandersan­den (KRC Genk Ladies): “We schoven ongelukkig onderuit, maar gaan dat volgende week in Gent rechtzet­ten”

  KRC Genk Ladies schoof afgelopen weekend thuis ongelukkig onderuit tegen AA Gent. De fel opzittende bezoekers domineerden en konden onder meer door het mistasten van goalie Delvaux tot tweemaal uitlopen. Maar een wilskrachtig Genk knokte zich opnieuw in de wedstrijd en was in de slotfase via Gwen Duijsters en Lotte Van Den Steen nog dicht bij de verdiende gelijkmaker.
 2. Dennis (32) start fitnesszaak op zonder uitzicht op versoepelingen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”
  PREMIUM
  Neerpelt/Genk

  Dennis (32) start fitness­zaak op zonder uitzicht op versoepe­lin­gen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”

  Het zijn momenteel geen prettige tijden voor liefhebbers van fitness. Het coronavirus hield deze zaken al een groot deel van 2020 gesloten en momenteel is er zelfs geen uitzicht op een heropening. Toch houdt dat Dennis Van Samang (32) uit Neerpelt niet tegen om een nieuwe zaak te openen in Genk. “Het geloof is zo groot dat ik de sprong durf wagen”, vertelt de sportieveling.
 1. Amber De Tant zet met VC Oudegem een sterke teamprestatie neer tegen Ladies Volley Limburg
  VOLLEYBAL LIGA A VROUWEN

  Amber De Tant zet met VC Oudegem een sterke teampresta­tie neer tegen Ladies Volley Limburg

  VC Oudegem maakte zaterdagavond nog maar eens duidelijk dat volleybal een echte ploegsport is. Nikita De Paepe had sinds donderdag last van de buikspieren. Ze verkoos toch te starten tegen de Limburg Ladies. De topaanvalster kon niet zo sterk haar stempel drukken tijdens deze belangrijke confrontatie tegen de Limburgse titelkandidaten. Als een hecht team namen de andere speelsters haar taak over.
 2. Laura Overwater (LVL) na nieuwe nederlaag in Oudegem: “We missen nog wedstrijdritme”
  Vrouwenvolleybal Liga A

  Laura Overwater (LVL) na nieuwe nederlaag in Oudegem: “We missen nog wedstrijd­rit­me”

  Een week na de bekernederlaag in Oudegem, is LVL er niet in geslaagd om tijdens het competitiedebuut wel de volle buit te pakken in Oost-Vlaanderen. De Limburgse vrouwen begonnen nochtans goed aan de match, maar vanaf de tweede set nam de thuisploeg makkelijk over. “We missen duidelijk nog wedstrijdritme. Dat was een week geleden het geval en zeven dagen later kan je eigenlijk geen ander scenario verwachten”, zegt Laura Overwater.
 1. “Vrouwelijk gezag wordt niet altijd aanvaard”: ‘Op Interventie’ in Limburg met Sandra (47) van politie CARMA
  PREMIUM
  Genk

  “Vrouwelijk gezag wordt niet altijd aanvaard”: ‘Op Interven­tie’ in Limburg met Sandra (47) van politie CARMA

  Het nieuwe seizoen van het VTM-programma ‘Op Interventie’ start vandaag en dit keer kijkt Vlaanderen mee over de schouders van politie CARMA. Het korps rond de Genkse stad werpt zich alle dagen in de frontlinie met soms gevaarlijke drugsinvallen of mysterieuze steekpartijen. Opvallend figuur is de goedlachse inspecteur Sandra (47), die met een dosis humor en strengheid de geboren bemiddelaarster lijkt. “Niet iedereen kan om met vrouwelijk gezag, en ik hou daar dan rekening mee", zegt ze.
 2. Nova Marring hoopt dat LVL start met winst: “Een punt vieren we met een vuistje in de lucht”
  Vrouwenvolleybal Liga A

  Nova Marring hoopt dat LVL start met winst: “Een punt vieren we met een vuistje in de lucht”

  Zaterdagavond worden de truitjes van de LVL-speelsters eindelijk getoond tijdens een officiële wedstrijd. Met een coronavertraging van drie maanden begint het seizoen voor de troepen van trainer Julien Van de Vyver met een bekerwedstrijd in Oudegem. Nieuwkomer Nova Marring is alvast klaar om er stevig tegenaan te gaan. “We hebben hard getraind, het is tijd om dat ook te tonen. Achterstand op de ploegen die wel al speelden? Zou kunnen, maar we hebben energie genoeg om die snel in te halen”, zegt de hoekspeelster.
 1. Oplichters aan de haal met 150.000 euro aan spaargeld van drie Limburgers: politie waarschuwt voor sluwe vorm van phishing
  PREMIUM
  Genk/As

  Oplichters aan de haal met 150.000 euro aan spaargeld van drie Limburgers: politie waarschuwt voor sluwe vorm van phishing

  Politie CARMA waarschuwt voor drie zware gevallen van phishing in de regio. Twee mensen uit Genk en As kregen onlangs telefoon van oplichters, die zich voordeden als medewerkers van de bank Argenta. Ze kregen te horen dat er problemen waren met hun bankkaart, maar het kantoor zou dat verhelpen. “Na het doorspelen van de gegevens, bleek er een hoop spaargeld verdwenen”, zegt de politie.
 2. Laurens (31) vindt met Kirsten (22) liefde van zijn leven in Cupido Ofzo: “Ik mis haar, door corona hebben we elkaar al drie maanden niet gezien”
  PREMIUM
  Kortrijk/Hulste/Opglabbeek

  Laurens (31) vindt met Kirsten (22) liefde van zijn leven in Cupido Ofzo: “Ik mis haar, door corona hebben we elkaar al drie maanden niet gezien”

  Laurens Verhelle (31) vond de liefde van zijn leven dankzij zijn deelname aan Cupido Ofzo. De vonken spatten maandagavond van het scherm. Zijn liefje verwennen met ontbijtjes op bed kan hij nog niet, want ze hebben elkaar sinds de opnames voor het VTM-programma al drie maanden niet meer gezien door de coronamaatregelen. “Ik mis Kirsten. Ze is zo’n lief en leuk meisje. Ik zou graag met haar samenwonen”, vertelt Laurens.
 1. Drie trajectcontroles in Oudsbergen
  Oudsbergen

  Drie trajectcon­tro­les in Oudsbergen

  Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) maakte bekend dat er in Oudsbergen drie trajectcontroles zullen komen. Het gaat om de N719 Weg naar Helchteren, N76 Soetebeek en N76 Plockroy. Burgemeester van Oudsbergen Lode Ceyssens (CD&V) reageerde enthousiast op het nieuws: “Bedankt minister! Volgend jaar zullen deze trajectcontroles worden uitgerold. Onaangepaste snelheid is jammer genoeg nog steeds één van de grootste oorzaken van een ongeval.”
 1. ArcelorMittal onderzoekt of het zelf medewerkers kan vaccineren met coronavaccin, Marc Van Ranst acht kans klein dat grote bedrijven onderdeel worden van vaccinatiestrategie
  PREMIUM
  Gent/Zelzate/Genk/Luik/Geel

  ArcelorMit­tal onderzoekt of het zelf medewer­kers kan vaccineren met coronavac­cin, Marc Van Ranst acht kans klein dat grote bedrijven onderdeel worden van vaccinatie­stra­te­gie

  Staalgigant ArcelorMittal is in nauw overleg met de overheid om te kijken of het een rol kan spelen in de vaccinatiestrategie. Zo wordt onderzocht of het zijn 5.000 werknemers op de werkvloer kan vaccineren. Viroloog Marc Van Ranst acht de kans klein dat grote bedrijven ook daadwerkelijk een rol zullen spelen in de vaccinatiestrategie. “In het huidig scenario zullen er nooit voldoende vaccins tegelijkertijd ter beschikking zijn om een heel bedrijf te vaccineren.”
 2. KRC Genk Ladies verplettert Club Brugge met 4-0. “We zijn niet meer het ‘kleine’ Genk Ladies, week na week maken we vorderingen”
  Vrouwenvoetbal Super League

  KRC Genk Ladies verplet­tert Club Brugge met 4-0. “We zijn niet meer het ‘kleine’ Genk Ladies, week na week maken we vorderin­gen”

  Een collectief sterk KRC Genk Ladies gaf de Bruggelingen een lesje in gretigheid, werklust en efficiëntie. De Genkies zetten een sterk middenblok neer waar Club Brugge geen raad mee wist. De thuisploeg profiteerde van de ruimte en klom nog voor de rust naar een geruststellende 3-0 voorsprong. Emily Steijvers (doelpunt en assist) en Hanne Merkelbach (twee goals) hadden een belangrijke voet in de Genkse zege.