Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © ANP

Voorstel tot geboortebos afgewezen: “Geen geschikte locatie voor handen”

ArendonkHet voorstel van fractie sp.a-Groen tot de aanplanting van een geboortebos is afgewezen door de gemeenteraad op maandag 11 januari. Het schepencollege was volledig overtuigd van de symboliek en het nut van een geboortebos, maar struikelde (alweer) over de praktische kant van het verhaal. 

 1. Witte stenen aan woningen: politie vermoedt dat het verborgen tekens zijn van inbrekers
  Retie

  Witte stenen aan woningen: politie vermoedt dat het verborgen tekens zijn van inbrekers

  De politie Kempen Noord-Oost vermoedt dat er een inbrekersbende op bezoek is geweest aan Groenedijk in Retie. Een bewoner merkte er dinsdag een aantal witte stenen op die hier en daar tegen woningen waren geplaatst. De politie gaat ervan uit dat een inbrekersbende er voorbereidend werk heeft verricht. Mogelijk dienden de stenen om aan te geven waar er op een later tijdstip ingebroken kon worden.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld