Dader Gradus Freddy Tangeman, slachtoffer Marita Schoenmaekers en het maïsveld in Chaam waar ze werd gevonden
Volledig scherm
PREMIUM
Dader Gradus Freddy Tangeman, slachtoffer Marita Schoenmaekers en het maïsveld in Chaam waar ze werd gevonden © Ton Wiggenraad

RECONSTRUCTIE. Marita (51) werd vermoord met een broodmes en gedumpt in een maïsveld, barman wijzigt elf keer zijn verklaring: “Toen hij terugkwam, hingen er nog stukjes aan zijn mes”

TurnhoutVermoord met een broodmes en achtergelaten in een maïsveld in het Nederlandse Chaam. Dat was het trieste lot van de 51-jarige Marita Schoenmaekers uit Turnhout, eind augustus 2006. De dader: barman Gradus ‘Freddy’ Tangeman van een wat groezelig café in de Otterstraat, die zich al héél snel tot verdachte nummer 1 had ontpopt. Al werd aanvankelijk ook naar ‘de man met de stijve pink’ gekeken. En ook de ex van de barman had een rol in het verhaal. Een uitgebreide reconstructie van de zaak. 

  1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
    Spaargids.be

    Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

    Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.