Dader Gradus Freddy Tangeman, slachtoffer Marita Schoenmaekers en het maïsveld in Chaam waar ze werd gevonden
Volledig scherm
PREMIUM
Dader Gradus Freddy Tangeman, slachtoffer Marita Schoenmaekers en het maïsveld in Chaam waar ze werd gevonden © Ton Wiggenraad

RECONSTRUCTIE. Marita (51) werd vermoord met een broodmes en gedumpt in een maïsveld, barman wijzigt elf keer zijn verklaring: “Toen hij terugkwam, hingen er nog stukjes aan zijn mes”

TurnhoutVermoord met een broodmes en achtergelaten in een maïsveld in het Nederlandse Chaam. Dat was het trieste lot van de 51-jarige Marita Schoenmaekers uit Turnhout, eind augustus 2006. De dader: barman Gradus ‘Freddy’ Tangeman van een wat groezelig café in de Otterstraat, die zich al héél snel tot verdachte nummer 1 had ontpopt. Al werd aanvankelijk ook naar ‘de man met de stijve pink’ gekeken. En ook de ex van de barman had een rol in het verhaal. Een uitgebreide reconstructie van de zaak. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.