Politiezone Kempen Noord-Oost nam recent vuurwerk in beslag bij een huiszoeking
Volledig scherm
Politiezone Kempen Noord-Oost nam recent vuurwerk in beslag bij een huiszoeking © Politie Kempen Noord-Oost

Politie betrapt zes minderjarigen op het illegaal afsteken van knalvuurwerk

ArendonkDe politiezone Kempen Noord-Oost heeft zes minderjarigen betrapt op het illegaal afsteken van vuurwerk. Drie van hen kregen een GAS-boete aangesmeerd.

 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. Auto tegen boom op Tilburgseweg: bestuurster uit Turnhout gewond

  Auto tegen boom op Tilburgse­weg: bestuur­ster uit Turnhout gewond

  De Tilburgseweg in Poppel (Ravels) bleef donderdagnamiddag een tijd afgesloten voor het verkeer. Dat was nodig om takelwerken te kunnen uitvoeren nadat er een verkeersongeval was gebeurd. Volgens een getuige week de auto plots van de rijweg af. De auto botste tegen een boom, werd naar de andere kant van de weg gekatapulteerd en kantelde. De bestuurster, de 58-jarige LC. uit Turnhout, liep lichte verwondingen op. Ze is naar het ziekenhuis in Turnhout gebracht. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.
  Ravels
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 4. Van een paasfuif tot een circusdag: 7 kindvriendelijke activiteiten voor de paasvakantie in de Kempen
  PREMIUM

  Van een paasfuif tot een circusdag: 7 kindvrien­de­lij­ke activitei­ten voor de paasvakan­tie in de Kempen

  De paasvakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat jij je kids weer moet zien te entertainen. Kies je voor een kwalitatief momentje met het hele gezin of moet je werken en zoek je iets om je kroost mee te bezigen? Onze redactie helpt je alvast op weg met zeven kindvriendelijke bezigheden in de Kempen. Van een paasfuif in Retie tot een circusdag in Herenthout: met deze activiteiten vervelen je kinderen zich geen moment tijdens de aankomende paasvakantie.