Bestuurder K.W. (rechts)
Volledig scherm
Bestuurder K.W. (rechts) © Jef Van Nooten/rv

Onderzoeksrechter vraagt uitlevering van doodrijder die vluchtmisdrijf pleegde: man was al gekend bij gerecht

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft in Nederland om de uitlevering verzocht van de 36-jarige K.W. uit Hapert. De Belg werd door de Nederlandse politie opgepakt na het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf in Arendonk dinsdagavond. De man is geen onbekende voor het gerecht. Hij werd eerder al veroordeeld voor hand-en-spandiensten aan een grote drugsbende.

26 reacties

 • Guy Peetroons

  2 jaar geleden
  Peetroons Guy Iemand aanrijden uitstappen zie dat slachtoffer dood is en dan kalm weg rijden. Meneer mag beslissen over uitlevering, Hebben zij hem ook gevraagd wat hij wenst bij ontbijt, middag eten en avond eten en welke soort drank hij wil. In godsnaam er is hier een mens gestorven en men maakt zich zorgen over uitlevering. Belgische Rechter hier bij verstek zware straf geven en hier minimum 50 jaar gevangenis straf geven. Slachtoffer heeft geen kans gekregen waarom de dader wel ???????????
 • Koen Molemans

  2 jaar geleden
  "Als hij zich verzet tegen een uitlevering, kan dat meerdere dagen of zelfs weken duren" dat ze die no de keuze geven..... Misdadigers, criminelen en gespuis hebben meer rechten dan de gewone burger, omgekeerde wereld....
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Eigenaardig toch dat dat zogezegde één europa niet in staat is om een misdadiger over te dragen die zich een dorp verder verstopt heeft nadat hij een regelrechte verkeersmoord heeft begaan. Europa is maar één om de vrije rondloop in heel europa te organiseren en de internationale bedrijven de vrije loop en een belastingspardijs te geven. En daar proberen de individuele landen mekaars vliegen nog af te vangen. Om ter minst belastingen. Dan maar belgaxit.
 • Elisa Jansen

  2 jaar geleden
  Ik lees dat sommige denken dat deze man niet uitgeleverd gaat/kan worden. Hoe dan ook , hij word uitgeleverd. Hij kan enkel voor de korte , of de lange procedure kiezen. Maar lang zal het niet duren beste lezers. De korte procedure houd in dat Belgie hem voor nog andere zaken kan verhoren en veroordelen. Neemt hij de lange procedure kan het enkel op dit feit.
 • Ivan Willems

  2 jaar geleden
  Je moet toch toegeven dat het slechte onder ons altijd overeind blijft. Iemand die goed doet moet altijd het onderspit delven. R.I.P beste kerel. Wanneer gaat er eens een regering ( die wetten maken)opstaan die het gerecht en Justitie uiteindelijk eens gaat doorlichten en wetten uitdokteren dat zo zware criminelen eens en voor altijd boetens gaat krijgen die in verhouding zijn. Ik hoop dat ik dit nog mag meemaken.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Van zwemmen in het Zilvermeer tot kanovaren op de Kleine Nete: ontdek hier 7 zomervakantietips voor de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Van zwemmen in het Zilvermeer tot kanovaren op de Kleine Nete: ontdek hier 7 zomervakan­tie­tips voor de Kempen

  Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen tijdens de zomervakantie hebben wij alvast enkele leuke tips opgelijst in de Kempen. Van zwemmen in het Zilvermeer in Mol tot wandelen met ezels in Ramsel: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.