Vier Kempense sterrenchefs op een rij: Carl Wens van De Pastorie, Peter Vangenechten van La Belle, Johan Schroven van Hof ter Hulst en Alex Verhoeven van Hert.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier Kempense sterrenchefs op een rij: Carl Wens van De Pastorie, Peter Vangenechten van La Belle, Johan Schroven van Hof ter Hulst en Alex Verhoeven van Hert. © RV / Tim Dirven / Jef Van Nooten

Michelinsterren in de Kempen: deze zaken zijn het neusje van de zalm op culinair vlak volgens Michelin

Turnhout/Geel/Lichtaart/HulshoutAlex Verhoeven en zijn team haalden afgelopen week met restaurant Hert in Turnhout een eerste Michelinster binnen. Een redelijk succesverhaal om dat in enkele jaren te kunnen verwezenlijken. Maar Hert is lang niet het enige sterrenrestaurant in de Kempen. Met La Belle in Geel, De Pastorie in Lichtaart (Kasterlee) en Hof ter Hulst in Hulshout zijn er nog drie. Wij zetten ze voor u op een rij. Een stukje geschiedenis, hoe lang hebben ze al een ster en wat kost zo’n middag of avond uit?

  1. VIDEO. Politie schakelt bekende DJ in voor campagnefilm tegen drank en drugs achter het stuur
    Turnhout

    VIDEO. Politie schakelt bekende DJ in voor campagne­film tegen drank en drugs achter het stuur

    De knaldrang is groter dan ooit. Iedereen wil uit de bol gaan op festivals en andere evenementen. Maar wie achter het stuur kruipt moet dat zonder alcohol of drugs doen. Om dat te benadrukken lanceert de politiezone Regio Turnhout een zomercampagne met een bekende deejay. “We houden ook al meteen verscherpte drugscontroles tijdens het festival Sunrise”, zegt politiewoordvoerder Rudy Remijsen.