Het gemeentehuis in Arendonk
Volledig scherm
Het gemeentehuis in Arendonk © Jef Van Nooten

Inwoners sterk verdeeld over uitbreiding zone 30

ArendonkDe inwoners van Arendonk hebben heel verdeelde meningen over een eventuele uitbreiding van de zone 30 in het dorp. Dat blijkt uit een enquête die CD&V in Arendonk hield bij 435 inwoners.

 1. Vooruit-Groen wil energiezuinige toestellen voor Arendonkaars met laag inkomen
  Arendonk

  Voor­uit-Groen wil energiezui­ni­ge toestellen voor Arendon­kaars met laag inkomen

  De stijgende energieprijzen laten Vlaanderen niet onberoerd. Ook in Arendonk maakt men zich zorgen over de impact van de stijging op het gezinsbudget, in het bijzonder bij gezinnen met een laag inkomen. Oppositiepartij Vooruit-Groen dient daarom een voorstel in om vanuit het OCMW een huursysteem voor energiezuinige huishoudtoestellen op touw te zetten, zodat Arendonkse gezinnen in armoede hun energiekost kunnen terugdringen.
 2. Vriendin praat twintiger aan de galg na gewapende overval op café Do Nuts, maar trekt verklaring later weer in: “Het was maar een dronken grap”
  PREMIUM
  Turnhout

  Vriendin praat twintiger aan de galg na gewapende overval op café Do Nuts, maar trekt verklaring later weer in: “Het was maar een dronken grap”

  Een van de daders die in oktober 2019 een gewapende overval pleegde op café Do Nuts in Turnhout is nog steeds spoorloos. De andere verdachte, de 21-jarige Anass B. uit Turnhout, riskeert ruim 3 jaar celstraf. Het was zijn vriendin die hem aan de galg praatte. Al trok ze haar verklaring nadien weer in. “Het was een dronken grap tijdens een drankspel”, beweert ze.
 1. Fonds voor verongelukte Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”
  Oud-Turnhout

  Fonds voor verongeluk­te Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”

  Het Fonds Tinne Boes bestaat 10 jaar. De ouders van Tinne richtten het fonds op nadat het meisje —samen met haar grootouders en nichtje — om het leven kwam bij een busongeval in Egypte. Zo'n 55 jongeren in moeilijke levensomstandigheden werden dankzij het fonds al richting een diploma geholpen. “Het geeft veel voldoening om die jongeren uit de pleeg- of jeugdzorg een duwtje in de rug te geven”, zegt Juul Boes.