Loena Hendrickx (22) veroverde de tweede medaille op het WK in Montpellier.
Volledig scherm
PREMIUM
Loena Hendrickx (22) veroverde de tweede medaille op het WK in Montpellier. © AFP

INTERVIEW. Vicewereldkampioen Loena Hendrickx (22) blijft met beide voetjes op de grond: “Fier, maar ook nuchter en bescheiden. Zo ben ik opgevoed”

ArendonkKlein meisje, grote atlete. Dát is Loena Hendrickx. De 22-jarige vicewereldkampioen kunstschaatsen uit Arendonk sloot afgelopen week een waanzinnig goed seizoen af met een zilveren plak op het WK in Montpellier. Maandagavond landde ze moe maar tevreden in Amsterdam. Enkele dagen na de wedstrijd kan ze het zelf nog maar amper geloven. “Ik leef precies in een droom”, zegt ze lachend.

 1. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.