Serge Claes in de beschadigde tuinberging
Volledig scherm
PREMIUM
Serge Claes in de beschadigde tuinberging © Jef Van Nooten

Elektrische step ontploft tijdens opladen en zet berging in lichterlaaie: “Zo’n batterij is een lotje uit loterij”

ArendonkAan Wampenberg in Arendonk is dinsdagochtend een elektrische step ontploft tijdens het opladen. Dakwerkers aan de overkant van de straat werden opgeschrikt door de luide knal en schoten de bewoners ter hulp. “Dit gebeurt meermaals per jaar in onze brandweerzone. Een batterij opladen blijft altijd een risico”, zegt brandweerkapitein Patrick Deboel.

 1. MIJN STAD. Team Kempen-voorzitter Guy Van der Stuyft, organisator van ‘Vlucht 14-18': “In café Sportsworld kom ik meerdere keren per week. Je kan er altijd wel een praatje slaan”
  PREMIUM
  Turnhout

  MIJN STAD. Team Kem­pen-voorzitter Guy Van der Stuyft, organisa­tor van ‘Vlucht 14-18': “In café Sports­world kom ik meerdere keren per week. Je kan er altijd wel een praatje slaan”

  Als medeoprichter van Markt Events bracht Guy Van der Stuyft jarenlang plezier naar de stad. Hij organiseerde mee de kerstmarkt in Turnhout en plaatste in 2014 het allereerste WK-scherm in de stad. Intussen is Guy vooral gekend als voorzitter van Team Kempen, de club die volgend jaar uitpakt met ‘Vlucht 14-18’, een wandeltocht van 80 of 160 kilometer. Aan de hand van enkele vragen stelt hij zijn stad voor. “Voor deze Turnhoutenaar doe ik mijn hoed af.”
 2. Van Lux Treasures tot Anders at Home: bij deze 6 winkels in de Kempen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren
  PREMIUM
  Kempen

  Van Lux Treasures tot Anders at Home: bij deze 6 winkels in de Kempen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren

  Sinterklaas is weer naar Spanje en dat wil zeggen dat de kerstperiode er weer aankomt. Vele gezinnen beginnen stilaan met het versieren van de kerstboom en dompelen hun huis helemaal onder in de kerstsfeer. Tijd dus om je dozen met kerstdecoratie van zolder te halen of gewoon om nieuwe spulletjes te kopen natuurlijk. Onze redactie lijst voor jou alvast zes winkels in de Kempen op waar je daarvoor terechtkan: van Lux Treasures in Hoogstraten tot Anders at Home in Herentals.