De eerste editie van de Bio- en Herfstmarkt lokte alvast veel bezoekers naar De Reuzetuin.
Volledig scherm
De eerste editie van de Bio- en Herfstmarkt lokte alvast veel bezoekers naar De Reuzetuin. © Reuban.be

Bio- en herfstmarkt van De Reuzetuin krijgt tweede editie

ArendonkZondag 26 september staat de poort van De Reuzetuin weer wagenwijd open voor de tweede editie van de Bio- en Herfstmarkt. Op de markt ontdek je maar liefst dertig lokale, duurzame ondernemers en maak je kennis met het ambitieuze project van de Reuzetuinvrijwilligers. 

 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.