1. Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwangerschap heb je invloed op de smaakontwikkeling van je kind”
  Retie/Meerhout

  Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwanger­schap heb je invloed op de smaakont­wik­ke­ling van je kind”

  Vriendinnen en orthomoleculaire therapeuten Joke Vanherck (34) uit Retie en Hanne Mariën (33) uit Meerhout hebben samen een boek uitgebracht. Als jonge mama’s met een bijzondere interesse voor voeding helpen ze met ‘Blije buikjes’ andere ouders op weg om gezonder te koken voor hun kinderen. “Toen wij enkele jaren geleden voor het eerst ouder werden, hadden we zelf graag dit boek gehad”, zeggen de dames.
 1. Straatverlichting uit, fietsverlichting aan: "Politie gaat extra controleren”
  Turnhout

  Straatver­lich­ting uit, fietsver­lich­ting aan: "Politie gaat extra controle­ren”

  De komende twee weken gaat de straatverlichting ’s nachts gefaseerd uit in Turnhout, te beginnen maandagavond op en rond de Grote Markt. De stad benadrukt dat het levensbelangrijk is om jezelf zichtbaar te maken wanneer de straatverlichting uit gaat en de politie zal ook extra controleren op fietsverlichting. Wie zonder aangestoken fietslichten rijdt en ouder dan 16 jaar oud is, krijgt een boete van 58 euro.
 1. MIJN STAD. Team Kempen-voorzitter Guy Van der Stuyft, organisator van ‘Vlucht 14-18': “In café Sportsworld kom ik meerdere keren per week. Je kan er altijd wel een praatje slaan”
  PREMIUM
  Turnhout

  MIJN STAD. Team Kem­pen-voorzitter Guy Van der Stuyft, organisa­tor van ‘Vlucht 14-18': “In café Sports­world kom ik meerdere keren per week. Je kan er altijd wel een praatje slaan”

  Als medeoprichter van Markt Events bracht Guy Van der Stuyft jarenlang plezier naar de stad. Hij organiseerde mee de kerstmarkt in Turnhout en plaatste in 2014 het allereerste WK-scherm in de stad. Intussen is Guy vooral gekend als voorzitter van Team Kempen, de club die volgend jaar uitpakt met ‘Vlucht 14-18’, een wandeltocht van 80 of 160 kilometer. Aan de hand van enkele vragen stelt hij zijn stad voor. “Voor deze Turnhoutenaar doe ik mijn hoed af.”
 1. PVDA hekelt stevige verhoging van dagprijs serviceflats: “Het bestuur had sneller aan de alarmbel moeten trekken”
  Turnhout

  PVDA hekelt stevige verhoging van dagprijs service­flats: “Het bestuur had sneller aan de alarmbel moeten trekken”

  Op 1 januari gaat de dagprijs voor de serviceflats overal in Vlaanderen met 12,27 procent omhoog. Huurders van de serviceflats van Zorgroep Orion in Turnhout betalen daardoor vanaf volgende maand maar liefst 28,80 euro per dag. Oppositiepartij PVDA vindt die prijsstijging onaanvaardbaar en roept het stadsbestuur op om dringend maatregelen te treffen. “Alle levenskosten nemen toe, óók voor de mensen met een klein pensioen. Hoe moeten zij dat ooit gaan betalen?”, vraagt Wout Schafraet (PVDA) zich af.
 2. ANBN organiseert ontmoetingsmoment voor ouders van jongeren met een eetstoornis
  Mol/Balen/Dessel/Retie

  ANBN organi­seert ontmoe­tings­mo­ment voor ouders van jongeren met een eetstoor­nis

  Heeft jouw kind een eetstoornis? Zoek je een plek waar je met je vragen terecht kan, tips en zorgen kan delen met andere ouders en elkaar kan steunen? De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa (ANBN) organiseert een ontmoetingsmoment op maandag 12 december om 19.30 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Het einde is voorzien om 21.30 uur. Vooraf inschrijven is verplicht en doe je via het online formulier.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Arendonkse fotografe verovert als enige Belg een juryprijs in National Geographic Fotowedstrijd: "Ik wilde de verhalen van de waterramp in Wallonië een gezicht geven”
  Arendonk

  Arendonkse fotografe verovert als enige Belg een juryprijs in National Geographic Fotowed­strijd: "Ik wilde de verhalen van de waterramp in Wallonië een gezicht geven”

  Fotografe Wendy Leyten (37) uit Arendonk heeft een hoofdprijs weggekaapt in de befaamde National Geographic Fotowedstrijd. Haar reportage in Prayon, een van de vele Waalse dorpen die vorig jaar getroffen werden door de overstromingen, maakte een enorme indruk op de jury. “Die erkenning is natuurlijk leuk, maar ik vind het veel belangrijker dat dat verhaal nog eens verteld wordt. Anderhalf jaar na de ramp is de situatie daar nog steeds erg schrijnend”, zegt ze.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 3. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 1. Personal trainer Tobias introduceert unieke keten van private gyms: “Coaching, voeding en massage op één plek”
  Turnhout/Retie

  Personal trainer Tobias introdu­ceert unieke keten van private gyms: “Coaching, voeding en massage op één plek”

  Tobias Maerien uit Retie is al twaalf jaar aan de slag als personal coach met zijn eigen studio ‘4u2 in Motion’, maar gooit het roer nu om. De zaak gaat voortaan door het leven als ‘Sterker’ en wordt uitgebreid tot een nieuw concept, dat geheel uniek is in België: een keten voor personal coaching. “Geen open fitness, waar iedereen zomaar binnen kan wandelen. Wel verschillende professionele gyms, waar je begeleid wordt door ervaren trainers”, legt hij uit.
 2. Fietsen Wildiers neemt twee Kempense fietswinkels over: “Noorderkempen stond op onze radar”
  Merksplas/Oud-Turnhout

  Fietsen Wildiers neemt twee Kempense fietswin­kels over: “Noorder­kem­pen stond op onze radar”

  De gekende Antwerpse fietswinkelketen Wildiers blijft groeien. Het heeft twee winkels overgenomen in de Kempen en brengt daarmee het aantal op veertien vestigingen. Het gaat om de overname van Veelo in Oud-Turnhout en Fietsen Peeraer in Merksplas. Eerder opende Wildiers ook al winkels in Geel, Lille en Malle. “De zaakvoerders én het personeel blijven aan boord en we plannen zelfs nog aanwervingen”, vertelt Kris Voet van Fietsen Wildiers.