Vrouw ontsnapt nipt aan aanstormende trein nadat ze met wagen vast komt te zitten op sporen

KoolskampEen automobiliste is dinsdagavond aan de dood ontsnapt op een overweg in de Ardooise deelgemeente Koolskamp. Haar voertuig was vastgeraakt op de sporen. Luttele seconden voor de trein passeerde, kon ze uitstappen. Ze bleef ongedeerd. Het duurde tot woensdagmorgen 9.30 uur voor er weer treinverkeer mogelijk was tussen Deinze en Lichtervelde.

 1. Willy (73) en zoon Giovanni (46) uit LEGO Masters brengen samen dichtbundel uit: “Een mooie nalatenschap voor onze familie”
  PREMIUM
  Izegem

  Willy (73) en zoon Giovanni (46) uit LEGO Masters brengen samen dichtbun­del uit: “Een mooie nalaten­schap voor onze familie”

  Giovanni Seynhaeve en zijn vader Willy delen niet alleen dezelfde genen, maar hebben elkaar ook gevonden in een gemeenschappelijke hobby. Elk in zijn eigen stijl, maar beide geïnspireerd door het dagelijks leven, schrijven ze graag gedichten. Soms als therapie, maar vooral recreatief. Een selectie van hun werk van de voorbije jaren hebben ze nu gebundeld.
 2. Feestzaal ’t Katelijnenhof twee keer in de prijzen tijdens Horeca Awards Belgium
  Beveren

  Feestzaal ’t Katelijnen­hof twee keer in de prijzen tijdens Horeca Awards Belgium

  De Beverse feestzaal ’t Katelijnenhof is in de prijzen gevallen tijdens de Horeca Awards Belgium. Die prijzen werden afgelopen maandag voor het eerst opnieuw uitgereikt na twee coronajaren. ’t Katelijnenhof, gevestigd langs de Heirweg en sinds 1992 in handen van zaakvoerder Renaat Vermeersch, liep er twee keer in de kijker. “We waren in eerste instantie genomineerd in de categorie ‘Award voor klantvriendelijkste Belgische feestzaaluitbaters / cateraars / multifunctionele feestruimtes’ en werden hierbij derde”, vertelt Renaat. “Maar toen volgde de klap op de vuurpijl. Totaal onverwacht wonnen we ook een all-over award voor beste inzet. Vooral de zeer open website waar je je feest tot in detail kan samenstellen en ons dreamteam, die onze klanten keer op keer in de watten legt, gaven de doorslag bij de jury.