De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Proot

Vijftigers vrijgesproken voor dood van verslaafde man: “Hij had meerdere kanalen om aan drugs te geraken”

Ardooie/Izegem/LendeledeTwee vijftigers uit Izegem en Lendelede zijn vrijgesproken voor de drugsdood van een man uit Ardooie. De rechtbank oordeelde wel dat D.D. en J.T. methadon leverden aan het slachtoffer, maar het was volgens hen niet bewezen dat de dosis die hem fataal werd van de beklaagden afkomstig was. De overleden man had namelijk meerdere dealers.

  1. Automobilist (24) onder strikte voorwaarden vrijgelaten na ongeval dat Marthe (23) het leven kost: “Hij is er helemaal kapot van”
    Roeselare

    Automobi­list (24) onder strikte voorwaar­den vrijgela­ten na ongeval dat Marthe (23) het leven kost: “Hij is er helemaal kapot van”

    De 24-jarige automobilist uit Roeselare die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Roeselare onder invloed een 23-jarige fietsster doodreed, is zaterdag door de onderzoeksrechter onder heel strikte voorwaarden vrijgelaten. “Hij is er echt kapot van. Zijn gedachten gaan enkel naar de familie en nabestaanden van het slachtoffer.” De jongeman bleek niet alleen onder invloed van alcohol, maar er waren ook sporen van cannabisgebruik.